Kabeljauwkoeken

    Kabeljauwkoeken

    41keer bewaard
    45min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke viskoeken op basis van kabeljauw, aardappels, ui, boter en peterselie! U kunt de kabeljauw vervangen door zalm als u dat lekkerder vindt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 grote aardappels, geschild en gehalveerd
    • 450 gr kabeljauwfilet, in stukjes
    • 1 eetlepel boter
    • 1 eetlepel geraspte ui
    • 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden
    • 1 ei
    • 3 eetlepels olie om te bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. In een grote pan de aardappels aan de kook brengen en bijna gaar laten worden.
    2. De vis aan de pan toevoegen en laten koken tot vis en aardappels zacht zijn. Goed afgieten en aardappels en vis in een grote mengkom scheppen.
    3. Boter, ui, peterselie en ei toevoegen en pureren. Het mengsel tot viskoeken kneden.
    4. In een grote koekenpan op een matig hoog vuur de olie verhitten en daarin de viskoeken aan beide kanten goudbruin bakken. Op een stuk keukenpapier laten uitlekken alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    In het begin vond ik het maar een raar uitziend papje, maar ik heb het met heel veel smaak opgegeten. Dit is ook een ideale manier om je kinderen vis te leren eten. - 13 nov 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren