Kip-notenpannenkoeken

    Kip-notenpannenkoeken

    4keer bewaard
    50min


    Maak dit als eerste!

    Kip met cashewnoten en geroerbakte groenten, op smaak gebracht met sinaasappel en sesamzaad, is een heerlijke vulling voor pannenkoeken. Van dit gerecht zal echt iedereen smullen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 125 g bloem
    • 1 ei, losgeklopt
    • 300 ml halfvolle melk
    • 1 tl zonnebloemolie
    • zout en peper
    • Kip-notenvulling
    • 50 g cashewnoten
    • 1 el zonnebloemolie
    • 300 g kipfilet, in reepjes gesneden
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst
    • 1 tl fijngehakte verse gemberwortel
    • 1 verse rode Spaanse peper zonder de zaden en fijngehakt (desgewenst)
    • 2 wortels, in dunne reepjes gesneden
    • 2 stengels bleekselderij, in dunne reepjes gesneden
    • geraspte schil van ½ sinaasappel
    • 200 g savooienkool, geschaafd
    • 1 el lichte sojasaus, plus wat extra om te serveren
    • 1 tl sesamolie van geroosterd sesamzaad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Zeef de bloem voor de pannenkoeken in een kom en voeg peper en zout naar smaak toe. Maak een kuiltje in het midden. Meng de eieren met de melk en giet dit in het kuiltje. Klop de bloem geleidelijk door het melkmengsel zodat een glad beslag ontstaat.
    2. Giet wat van de olie in een koekenpan van 20 cm doorsnee met antiaanbaklaag en verhit dit op een matig vuur. Giet beslag in de pan en verdeel dit over de bodem. Bak in 2 minuten een pannenkoek. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant circa 30 seconden. Leg de pannenkoek op een warm, hittebestendig bord en leg er vetvrij papier op.
    3. Maak op dezelfde manier nog 7 pannenkoeken en leg ze op elkaar met vetvrij papier ertussen. Gebruik bij het bakken van de pannenkoeken eventueel nog wat olie. Dek de pannenkoeken vervolgens goed af met aluminiumfolie. Plaats het bord boven een pan met zacht kokend water om de pannenkoeken warm te houden.
    4. Verhit een wok of grote koekenpan. Roerbak hierin de cashewnoten op een matig vuur in een paar minuten goudbruin. Schep ze op een bord en houd ze apart.
    5. Verdeel de olie over de bodem van de wok of koekenpan; roerbak hierin de kip, knoflook, gember en desgewenst peper 3 minuten.
    6. Bak wortel en selderij vervolgens 2 minuten mee. Voeg sinaasappelrasp en kool toe en roerbak dit 1 minuut. Voeg sojasaus en sesamolie toe en roerbak nog 1 minuut. Voeg de cashewnoten toe en roer goed.
    7. Verdeel de vulling over de warme pannenkoeken en vouw ze dicht of rol ze op. Serveer ze meteen, besprenkeld met wat extra sojasaus.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, E, niacine * ✓✓ B1, B6, C, foliumzuur, calcium, kalium, koper, selenium, zink * ✓ B2, B12, ijzer

    Pluspunten

    • Cashewnoten zijn een rijke bron van eiwit, voedingsvezels en mineralen zoals ijzer, magnesium en selenium. Hoewel ze veel vet bevatten is dit voornamelijk de ‘gezonde’, enkelvoudig onverzadigde soort. * • Roerbakken is een gezonde manier van koken, omdat maar weinig olie nodig is, het gebruikte vlees meestal mager is en het bakken snel gebeurt op een tamelijk hoog vuur, zodat de voedingsstoffen in de groenten goed behouden blijven.

    Variaties en tips

    • Voeg aan het beslag 2 tl fijngehakte verse gemberwortel toe en de geraspte schil van 1 sinaasappel. * • Gebruik om tijd te besparen kant-en-klare pannenkoeken, of, als u die kunt vinden, Chinese flensjes. Gebruik dan 3 flensjes per persoon. * • Roerbak voor een vulling met eendenborstfilet 300 g in plakjes gesneden eendenborstfilet met 1 uitgeperst teentje knoflook en 2 tl fijngehakte verse gemberwortel 3-4 minuten in 1 el zonnebloemolie. Roer er 1 el droge sherry, 1 el donkere sojasaus en 1 tl vloeibare honing door en schep er vervolgens 150 g taugé doorheen. Kook ondertussen 85 g fijne eiermie 2-3 minuten in kokend water; giet dit af en voeg dit met 1 tl sesamolie van geroosterd sesamzaad en 6 fijngehakte lente-uitjes toe. Blijf roeren tot alles door en door heet is; verdeel de vulling over de pannenkoekjes en rol ze op of vouw ze dicht.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren