Kippenleversalade met frambozen

    Kippenleversalade met frambozen

    1keer bewaard
    20min


    Maak dit als eerste!

    In dit gerecht, een populair lunchgerecht in Franse bistro's, brengt de fruitige verse smaak van sappige frambozen en een scheutje frambozenazijn de volle smaak van kippenlevers in evenwicht. Door de levers te bakken in een braadpan met antiaanbaklaag is er weinig olie nodig. Serveer met Frans stokbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 g kippenlevers
    • 150 g gemengde slablaadjes, zoals eikenbladsla, bindsla en lollo rosso
    • 100 g jonge spinazieblaadjes
    • 4 el verse peterselie, fijngehakt
    • 4 el vers bieslook, fijngesneden
    • 3 el olijfolie, extra vergine
    • 100 g sjalotjes, fijngesneden
    • 1 flinke knoflookteen, uitgeperst
    • 3 el frambozenazijn
    • 125 g frambozen
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Maak de kippenlevers schoon en verwijder eventuele groene plekjes. Snijd de grote stukken door. Dep de stukken lever droog met keukenpapier en leg ze opzij.
    2. Schik de slablaadjes en de spinazieblaadjes op een bord. Strooi de peterselie en het bieslook erover. Zet opzij.
    3. Verhit 2 el van de olijfolie in een grote braadpan met antiaanbaklaag. Voeg de sjalotjes en knoflook toe en laat ongeveer 3 minuten op een laag vuur bakken, of tot ze zacht zijn, terwijl u af en toe roert.
    4. Verhoog het vuur tot middelhoog en giet de resterende el olie in de pan. Voeg de kippenlevers toe en bak ze 5 minuten of tot ze gaar zijn, terwijl u af en toe roert. Haal een stukje lever uit de pan om te controleren of het gaar is. Het zou lichtroze moeten zijn in het midden.
    5. Verhoog het vuur, voeg de frambozenazijn toe en breng op smaak met peper en zout. Giet het levermengsel over de sla en de spinazie, strooi de frambozen erover en serveer meteen.

    Variaties en tips

    • U kunt de frambozenazijn vervangen door rode-wijnazijn. * • Vervang de frambozen en de frambozenazijn door verse bosbessen en bosbessenazijn. De smaak gaat goed samen met kippenlevers. Bosbessenazijn is bijvoorbeeld verkrijgbaar in delicatessenwinkels. * • Voor een salade van kippenlevers en sultanarozijnen pocheert u de levers. Doe ze met 1 fijngesneden worteltje, 1 fijngesneden stengel bleekselderij en een laurierblaadje in een pan. Giet er water bij en breng aan de kook. Schuim de oppervlakte af indien nodig. Temper het vuur en laat 5 minuten sudderen, of tot de levers gaar zijn, maar nog een beetje roze in het midden. Meng ondertussen 4 el extra vergine olijfolie en 2 el balsamicoazijn en breng op smaak. Voeg de sla en spinazie toe en meng alles door elkaar. Laat de levers goed uitlekken (verwijder groenten en laurierblaadje) en voeg ze met 4 el sultana- of gewone rozijnen toe aan de kom. Meng opnieuw, bestrooi met fijngehakte peterselie en serveer.

    Pluspunt

    • Een recente studie in Groot-Brittannië heeft uitgewezen dat 1 op de 3 Britse vrouwen jonger dan 50 een tekort aan ijzer heeft, wat kan leiden tot vermoeidheid en een grotere vatbaarheid voor verkoudheden en infecties. Kippenlevers zijn een uitstekende bron van ijzer, 100 g gekookte kippenlevers leveren meer dan de helft van de ADH ijzer. Ze zijn verder een uitstekende bron van verschillende B-vitaminen, vitamine A, zink en koper.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, B1, B2, B6, B12, C, E, foliumzuur, niacine, ijzer, koper, selenium, zink * ✓✓ kalium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren