Kipsalade met bataten

    Kipsalade met bataten

    7keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    Deze salade biedt een waaier aan smaken, perfect wanneer u verlangt naar gezond, maar lekker voedsel. Plakken kip en bataten worden geserveerd op een bedje van groene sla en groenten, en begoten met ananassalsa.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 900 g bataten (zoete aardappelen), geschrapt en in schijven van 1 cm gesneden
    • 4 kipfilets, à circa 150 g
    • snufje gemalen kaneel en komijn
    • 200 g gemengde sla
    • ¼ komkommer, in dunne schijfjes gesneden
    • 4 tomaten, in partjes gesneden
    • 2 el verse koriander, fijngehakt
    • 2 el zonnebloempitten, geroosterd
    • 2 lente-uitjes, fijngesneden
    • Ananassalsa
    • ½ rijpe ananas, circa 350 g, geschild en fijngesneden
    • ½ kleine rode ui, fijngesneden
    • ½ rode paprika, zonder zaden en fijngesneden
    • 2 el verse munt, fijngehakt
    • ¼ tl milde chilipoeder, of naar wens
    • snufje gemalen kaneel en komijn
    • sap van ½ limoen
    • Limoen-sojadressing
    • 1 tl fijne kristalsuiker
    • sap van ½ limoen
    • 2 el zonnebloemolie
    • scheutje sojasaus, of naar wens

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. Kook de schijven bataten in een pan met kokend water gedurende 6-8 minuten of tot ze net gaar zijn. Laat ze uitlekken en afkoelen.
    2. Pocheer de kipfilets in kokend water (u kunt het kookwater van de bataten gebruiken, als u dat wenst) gedurende 4-6 minuten of tot ze gaar zijn. Laat uitlekken en afkoelen en snijd het vlees dan in plakken van 1 cm.
    3. Doe de plakken kip en schijven bataten in een kom en bestrooi met de kaneel en de komijn.
    4. Maak de salsa. Meng daarvoor de ananas, rode ui, paprika, munt, chilipoeder, kaneel, komijn en limoensap in een kom.
    5. Meng de ingrediënten voor de limoen-sojadressing in een grote, diepe kom. Voeg de slablaadjes toe en roer, zodat ze goed zijn bedekt met de dressing. Schik de plakken kip, schijven bataten, schijfjes komkommer en partjes tomaat op de slablaadjes en bestrooi met de fijngehakte koriander, zonnebloempitten en lente-uitjes. Serveer afzonderlijk met de ananassalsa, zodat ieder die naar wens kan toevoegen.

    Een variatie

    • Voor een salade van gerookte kip en papaja gebruikt u 350 g plakjes gerookte kip. Maak de dressing met 1 el extra vergine olijfolie, het sap van 1 limoen, een scheutje wijnazijn en 1 fijngesneden knoflookteentje. Schik de kip, bataten en tomaten op de sla met de dressing, samen met 1 papaja en 1 avocado, beide geschild en in schijfjes gesneden, en ½ venkelknol, in reepjes gesneden (laat de komkommer en de ananassalsa weg). Bestrooi met de koriander, zonnebloempitten en lente-uitjes en serveer.

    Pluspunt

    • Bataten komen oorspronkelijk uit Midden-Amerika. Columbus zou de bataat naar Europa hebben gebracht na zijn eerste reis naar de ‘nieuwe wereld’. Bataten bevatten een beetje meer calorieën dan gewone aardappelen, maar leveren meer vitamine E. Ze leveren ook grote hoeveelheden vitamine C, kalium en voedingsvezels. De soorten met oranje vruchtvlees zijn een uitstekende bron van bètacaroteen.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, B1, B6, C, E, niacine, kalium, koper * ✓✓ B2, foliumzuur, ijzer, koper, selenium, zink * ✓ calcium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren