Knoflook-kruidendressing

    Knoflook-kruidendressing

    7keer bewaard
    32min


    Maak dit als eerste!

    Pasta smaakt heerlijk wanneer het wordt geserveerd met knoflook, kruiden en een goede olijfolie. De beste smaak krijgt u als u de knoflook samen met laurierblaadjes opwarmt in olie. De dressing moet daarna ten minste 30 minuten rusten, zodat de olie de smaak van de knoflook kan opnemen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 verse laurierblaadjes
    • 4 teentjes knoflook, in dunne schijfjes gesneden
    • 5 el olijfolie, extra vergine
    • geraspte schil van 1 citroen
    • 4 el fijngesneden vers bieslook
    • 4 el fijngesneden verse peterselie
    • 4 el fijngesneden verse dragon, salie, majoraan of dille, of een mix van verse kruiden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2min  ›  Klaar in:32min 

    1. Plooi de laurierblaadjes dubbel en leg ze in een kleine steelpan met de knoflook. Voeg circa 1 eetlepel van de olijfolie toe en verhit alles langzaam gedurende 2 minuten of tot de olie net begint te sissen. Haal de pan van het vuur.
    2. Voeg de citroenschil en de rest van de olie toe. Zet ten minste 30 minuten opzij om te laten trekken.
    3. Verwijder de laurierblaadjes en voeg de fijngesneden kruiden toe. Meng de dressing vervolgens met de pasta en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren