Knolselderij-spinaziesoep

    Knolselderij-spinaziesoep

    6keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Met knolselderij maakt u een rijke soep met een romige structuur. Jonge spinazieblaadjes vullen deze eigenschappen van de knolselderij mooi aan en door ze op het einde toe te voegen, maken ze de soep kleurrijk en vers van smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 el olijfolie, extra vergine
    • 1 grote ui, in dunne schijfjes gesneden
    • 1 knoflookteentje, uitgeperst
    • 1 knolselderij, circa 600 g, geschild en geraspt
    • 1 l kokend water
    • 1 blokje groentebouillon, verkruimeld, of 2 tl groentebouillonpoeder of -pasta
    • 500 g jonge spinazieblaadjes
    • geraspte nootmuskaat
    • peper en zout
    • Om te garneren
    • 4 el room
    • vers bieslook

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit de olie in een braadpan. Voeg de ui en knoflook toe en laat circa 5 minuten bakken, of tot de ui zacht maar nog niet bruin is. Doe de knolselderij in het kokende water en voeg dan al roerend de bouillon toe. Breng de soep op een hoog vuur aan de kook, temper dan het vuur en dek de pan af. Laat de soep circa 10 minuten zachtjes koken, of tot de knolselderij zacht is.
    2. Voeg de spinazie toe aan de soep en roer goed. Verhoog het vuur en breng de soep weer aan de kook. Haal de pan dan van het vuur. Laat de soep lichtjes afkoelen voordat u deze in porties pureert in een mixer of een keukenmachine tot er een smeuïge soep ontstaat. U kunt de soep ook met een staafmixer in de pan mixen. De soep zal nogal dik zijn.
    3. Verhit de soep als dat nodig is opnieuw, voeg een beetje geraspte nootmuskaat toe en breng op smaak. Schep de soep in voorverwarmde kommen. Schep een beetje room bij elke portie, garneer met het verse bieslook en serveer de soep direct.

    Variaties en tips

    • Voor een hartige wintersoep kunt u de spinazie vervangen door gescheurde jonge kool. * • Knapperig spek vormt een heerlijke garnering voor de soep. Terwijl de soep kookt, roostert u 4 plakjes mager spek zonder vet tot ze knapperig en goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier, verkruimel ze en snijd ze fijn. * • Voor een meer vullende soep voegt u een gepocheerd ei toe aan elke kom soep. * • Voor een heerlijke aardappel-waterkerssoep vervangt u de knolselderij door geschilde en in blokjes gesneden aardappelen en de spinazie door waterkers. Voeg meer bouillon of halfvolle melk toe als de gepureerde soep te dik is. * • Voor een vegetarische maaltijdsoep legt u geroosterde tahoe op de soep. Terwijl de soep kookt, bakt u 200 g tahoe onder de voorverwarmde grill. Laat ongeveer 3 minuten aan elke kant bakken, of tot de tahoe bruin is. Snijd de tahoe dan in kleine blokjes en zet opzij. Rooster in een droge, zware braadpan 2 eetlepels sesamzaadjes tot ze goudbruin van kleur zijn. Blijf regelmatig roeren. Schep de soep in kommen, verdeel de tahoe over de kommen en bestrooi deze met de sesamzaadjes.

    Pluspunten

    • Knolselderij is verwant aan bleekselderij. Het vult zowel de smaak als de structuur van spinazie aan en haalt het beste uit de geringe hoeveelheid room die wordt gebruikt om de soep te verrijken. Het levert ook kalium. * • Uien hebben veel gezonde voordelen. Ze bevatten zwavelstoffen. Deze stoffen geven uien hun karakteristieke geur en doen uw ogen tranen. De zwavelstoffen voeren ook cholesterol weg van de aderwanden.

    Bevat per portie

    ✓✓ ✓ A, foliumzuur * ✓ ✓ C, B6, calcium, ijzer * ✓ E

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren