Chocolademousse zonder ei

    Chocolademousse zonder ei

    180keer bewaard
    1uur20min


    228 personen hebben dit gemaakt

    Een hemels chocolade dessert met maar twee ingrediënten! En erg makkelijk! Na een paar uur koelen kun je de stijf geworden mousse ook gebruiken om chocoladetruffels te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200g pure chocola (70% cacao smaakt het best)
    • 284 ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 50min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Breek de chocola in stukjes en smelt au bain marie.
    2. Klop ondertussen de slagroom bijna stijf. Als de slagroom te stijf wordt, zal de mousse wat dikker worden.
    3. Schenk de gesmolten chocola bij de slagroom en geef dan de chocoladekom aan man of kinderen zodat ze kunnen uitvechten wie de kom mag uitlikken.
    4. Meng de chocola voorzichtig door de slagroom, zodat de lucht er niet uitgeslagen wordt.
    5. Giet het geheel in een doorzichtige kom and zet in de koelkast (ongeveer 30 minuten) om het stijf en koud te laten worden.
    6. Serveer jezelf en eventueel nog drie anderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (20)

    marian
    van
    61

    Iets anders. Ik heb 1 extra lepel suiker toegevoegd en 1 eetl koffie extract aan het room mengsel voor een mocha smaak. - 22 sep 2009

    57

    Het was op zich wel lekker maar wel een echte pure choco-smaak terwijl hier in huis eigenlijk alleen maar melkchocolade wordt gegeten. Misschien iemand hier een oplossing voor? - 09 sep 2011

    van
    30

    - 16 okt 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren