Korstdeeg

    Korstdeeg

    10keer bewaard
    10min


    Maak dit als eerste!

    De hier vermelde basisrecepten zijn bedoeld voor verschillende soorten pasteien en taarten, zowel zoet als hartig. Volg per recept de vermelde specifieke methoden en instructies op.

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 115 g bloem
    • snufje zout
    • 30 g reuzel
    • 1 el halfvolle melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Zeef bloem en zout in een kom. Doe de reuzel, melk en 2 el water in een steelpan, verwarm langzaam tot de reuzel smelt en breng aan de kook. Schenk het mengsel in de kom.
    2. Roer het vocht met een pollepel door de bloem tot een soepel deeg ontstaat en voeg wat kokend water toe als het te dik is.
    3. Kneed het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak tot het soepel is. Verwerk het verder als het nog warm is zoals in het recept is aangegeven. (Gebruikt u het niet meteen, bedek het dan met een doek of een omgedraaide kom, zodat het minder snel afkoelt of hard wordt.)

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren