Kreeftsalade met limoendressing

    Kreeftsalade met limoendressing

    2keer bewaard
    1uur


    7 personen hebben dit gemaakt

    Met kant-en-klare kreeft maakt u een luxueuze salade voor 2 personen. Het stevige, zoete vlees wordt hier geserveerd op een bedje van blaadjes pittige sla, gescheurde peultjes, druiven en kleine, in de schil gekookte, nieuwe aardappelen, gemengd met een dressing met stukjes limoenschil. Serveer met sneetjes boerenbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 250 g jonge nieuwe aardappelen, geschrapt
    • 2 el mayonaise
    • 2 el Griekse yoghurt
    • fijngeraspte schil van ½ limoen
    • peper en zout
    • 1 gekookte kreeft, circa 500 g
    • 2 kleine sjalotjes, in dunne schijfjes gesneden
    • 85 g peultjes, gescheurd
    • 85 g blauwe druiven, zonder pitjes
    • 85 g witte druiven, zonder pitjes
    • 30 g waterkers
    • 55 g rucola

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Doe de aardappelen in een steelpan en bedek ze met kokend water. Laat circa 15 minuten koken, of tot ze net gaar zijn. Laat de aardappelen uitlekken en afkoelen en halveer ze dan.
    2. Terwijl de aardappelen afkoelen, mengt u de mayonaise, de yoghurt en de limoenschil en brengt u het mengsel op smaak met peper en zout. Zet daarna opzij.
    3. Draai de scharen van de kreeft los en leg ze opzij. Snijd het lijf overlangs door met een scherp mes, van de staart tot de kop. Haal het vlees uit het lijf, de staart en de scharen. Snijd het vlees in kleine stukken. (U kunt eventueel ook het vlees uit de poten halen met behulp van een pincet, maar het is veel werk om de kleine hoeveelheid vlees eruit te krijgen.)
    4. Meng de aardappelen met de sjalotjes, de peultjes, de druiven, de waterkers en de limoendressing. Schik de rucola op grote borden en voeg de waterkers en de aardappelsalade toe. Bestrooi met de stukjes kreeft en serveer.

    Variaties en tips

    • Voor een limoen-honingdressing mengt u 2 eetlepels arachideolie met 1 eetlepel citroensap, ½ theelepel kerriepasta en ½ theelepel vloeibare honing. * • Voor een kreeft-papajasalade mengt u 1 grote rijpe papaja, zonder zaden en in schijfjes gesneden, en 1 fijngesneden avocado met de aardappelen, de waterkers en de sjalotjes, in plaats van de peultjes en de druiven. Schep de papajasalade op 85 g kruidensalade (met takjes verse koriander) in plaats van rucola. Besprenkel met de limoen-honingdressing en bestrooi met het kreeftenvlees en 30 g geroosterde cashewnoten. * • U kunt de rucola vervangen door witlof of gescheurde bindsla.

    Pluspunten

    • Kreeft is een uitstekende bron van het antioxidant selenium, dat de cellen beschermt tegen beschadiging door vrije radicalen. * • Bepaalde soorten druiven worden gekweekt voor wijn, andere om te laten drogen tot rozijnen, krenten en sultanarozijnen, en nog andere om zo op te eten. De voedingswaarde van witte en blauwe druiven is dezelfde. Druiven hebben van alle vruchten een van de hoogste gehaltes aan suiker, vooral glucose en fructose, en ze zijn een goede bron van kalium.

    Bevat per portie

    ✓✓ B1, B6, B12, C, koper, niacine, selenium * ✓✓ A, E, calcium, ijzer, kalium, zink * ✓ B2, foliumzuur

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren