Kruidig worstgerecht

    Kruidig worstgerecht

    3keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    In dit gerecht wordt worst van goede kwaliteit gecombineerd met een pittige saus en flink wat kleurrijke groenten, waaronder rode uien, wortels, groene paprika's en selderij. Het gerecht wordt afgemaakt met paprika en zure room en geserveerd met pasta. Ook een groene salade past hier heel goed bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 el zonnebloemolie
    • 400 g saucijs of braadworst van goede kwaliteit
    • 2 rode uien, in dunne schijfjes gesneden
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 4 jonge worteltjes, gehalveerd
    • 2 groene paprika's, zonder zaden en in blokjes van 2,5 cm gesneden
    • 4 stengels bleekselderij, in dunne schijfjes gesneden
    • 2 tl bloem
    • 325 ml groentebouillon
    • ¼-½ tl geplette gedroogde chilipepers
    • flinke snuf gedroogde marjolein
    • peper en zout
    • 400 g pappardelle of andere platte, brede pasta
    • Om te garneren
    • 1 el paprikapoeder
    • 2 el zure room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit de zonnebloemolie in een grote, diepe braadpan met een deksel of in een vuurvaste pan. Doe er de worst in en laat hem snel aan alle kanten bruinen op een middelhoog vuur. Haal de worst met een tang (of zo dat u er in geen geval in prikt!) uit de pan en laat hem afkoelen. Giet al het braadvet uit de pan, op 1 eetlepel na.
    2. Doe de uien en de knoflook in de pan en roer goed. Dek de pan dan af, temper het vuur en laat 5 minuten zachtjes stoven. Voeg de wortels, de paprika's en de selderij toe en roer goed. Roer er de bloem door en voeg dan langzaam de bouillon toe. Breng al roerend aan de kook.
    3. Snijd de worsten in dikke plakken en doe ze weer in de pan. Roer er de geplette chilipepers en de marjolein door en breng op smaak met peper en zout. Dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes sudderen, terwijl u af en toe roert.
    4. Kook ondertussen de pappardelle in kokend water gedurende 10-12 minuten, of overeenkomstig de instructies op de verpakking, tot ze al dente zijn. Laat ze uitlekken en houd ze warm.
    5. Strooi het paprikapoeder over het worstmengsel en roer goed. Proef en voeg desgewenst nog wat chilipepers of peper en zout toe. Besprenkel het worstmengsel met de zure room en serveer met de pasta.

    Variaties en tips

    • Vervang de wortels door 200 g kleine champignons, in plakjes gesneden. * • U kunt de worst ook vervangen door 675 g kipfilet. Bak de filet 20-25 minuten en serveer met gekookte of gestoomde aardappelen. * • Of vervang de worst door 400 g kalfsvlees, in blokjes gesneden, en laat het 20-25 minuten in de saus koken.

    Pluspunten

    • Probeer worst te kopen met zoveel mogelijk mager vlees erin, bijvoorbeeld runderbraadworst. Deze worsten zijn het gezondste en ze bevatten veel eiwit en ijzer. * • Wortels bevatten veel bètacaroteen. Door ze te koken worden ze nog voedzamer, aangezien ons lichaam dan beter in staat is om de bètacaroteen om te zetten in vitamine A. * • Pasta bevat veel koolhydraten en weinig vetten. Bovendien zitten er ook waardevolle vitaminen in, vooral in water oplosbare B-vitaminen die we regelmatig moeten opnemen.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, C * ✓✓ B6, B12, ijzer, koper, zink * ✓ B1, B2, E, foliumzuur, niacine, calcium, kalium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    0

    Super lekker!!! - 01 dec 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren