Kruidige kaasbagels

    Kruidige kaasbagels

    1keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Peterselie geeft niet alleen een fris groen accent aan veel gerechten; als u er wat meer van gebruikt, treedt ook zijn unieke smaak naar voren. Samen met de andere groenten in dit recept zorgt peterselie voor een gezonde vulling voor bagels, gemaakt op basis van romige, vetarme zachte kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 100 g vetarme zachte kaas
    • 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes gesneden
    • 30 g peterselie, fijngesneden
    • 2 el fijngesneden verse dille
    • 1 el fijngesneden verse dragon
    • 4 bagels
    • ½ komkommer, in dunne plakjes
    • 3 tomaten, in dunne plakjes
    • 1 rode ui, in dunne ringen
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Doe de zachte kaas, de lente-uitjes, de peterselie, de dille en de dragon in een kom. Vermeng alles goed met een vork en breng op smaak.
    2. Snijd de bagels horizontaal door. Besmeer de onderste helften met het kaasmengsel. Leg er de schijfjes komkommer, de tomaten en de ui op en leg dan de bovenkanten erop. Serveer onmiddellijk.

    Variaties en tips

    • U kunt de bagels ook eerst even onder de grill leggen als u ze hebt doorgesneden, voor u ze met het kaasmengsel besmeert. * • Voor een mildere kruidige smaak vermindert u de hoeveelheid peterselie tot 2 eetlepels. Voor een scherpere smaak vervangt u de peterselie door een bosje waterkers waarvan u de steeltjes hebt verwijderd. * • Gebruik 8 dikke sneden volkorenbrood in plaats van bagels. * • U kunt het kruidige kaasmengsel ook op 4 kleine of 2 grote naanbroden leggen die u opensnijdt. Leg erbovenop blokjes komkommer en schijfjes tomaten (laat de rode ui weg). Voeg een handvol blaadjes rucola toe aan elk naanbroodje en strooi er 3-4 groene olijven over, ontpit en in vieren gesneden. U kunt ook verse muntblaadjes gebruiken in plaats van rucola.

    Pluspunten

    • Vetarme zachte kaas smaakt heerlijk op brood en bagels. Aangezien deze zo'n vijfmaal minder vet bevat dan boter, die bovendien vooral verzadigde vetzuren bevat, is het een veel gezondere keuze. * • Broodjes belegd met groenten vormen een gezonde en goed vullende lunch of avondmaaltijd. Broodjes, bagels, stokbrood of dikke sneden boerenbrood bevatten allemaal veel zetmeelrijke koolhydraten. Beleg ze steeds met veel groenten of sla en voeg slechts een beetje eiwitrijk voedsel toe zoals vlees, gevogelte, vis of zuivelproducten. * • Peterselie wordt rauw ook wel gegeten om knoflookgeur te verhullen. Peterselie is een goede bron van foliumzuur, ijzer en vitamine C.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ C * ✓✓ A, E, foliumzuur, calcium * ✓ B6, niacine, ijzer, kalium, selenium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren