Kwarktaart met aardbeien en kiwi

    Kwarktaart met aardbeien en kiwi

    32keer bewaard
    1uur45min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Met deze aantrekkelijke kwarktaart met aardbeien en kiwi's, die volop vitamine C bevatten, zult u beslist indruk maken op vrienden en familie. De bodem van de taart is gemaakt van fijngemaakte amaretti waaraan verder geen boter is toegevoegd.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 115 g amaretti, verkruimeld
    • 450 g kwark
    • 3 eieren, gesplitst
    • 115 g basterdsuiker
    • fijngeraspte schil van 1 kleine sinaasappel
    • 150 ml slagroom
    • 30 g bloem
    • Fruitbeleg
    • 300 g aardbeien, gehalveerd of in plakjes gesneden
    • 2 kiwi's, geschild en in plakjes gesneden
    • 1 el poedersuiker, gezeefd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een springvorm van 20 cm in en bedek de bodem met vetvrij papier. Verdeel de verkruimelde koekjes gelijkmatig over het papier en zet apart.
    2. Doe de kwark, eierdooiers, suiker, geraspte sinaasappelschil en slagroom in een keukenmachine. Maak er een egale, gladde massa van en schenk het mengsel in een kom (of meng de ingrediënten met een mixer). Zeef de bloem over het mengsel en spatel de bloem erdoor.
    3. Klop in een andere schone en vetvrije kom de eiwitten stijf. Spatel die voorzichtig door het kwarkmengsel. Schenk in de vorm, laat daarbij de kruimelbodem intact en strijk de bovenkant glad.
    4. Bak circa 1¼ uur totdat de taart iets gerezen is, wat steviger is en een goudbruine bovenkant heeft. Zet de oven uit, laat de taart nog 15 minuten in de oven staan en zet de taart dan apart zodat die volledig afkoelt. Koel de taart desgewenst in de koelkast.
    5. Neem de taart uit de vorm en zet op een platte schaal. Verdeel de aardbei en kiwi over de taart en strooi er poedersuiker over. Snijd voor het serveren in punten.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Variaties en tips

    • Vervang de geraspte sinaasappelschil door geraspte schil van rode grapefruit of limoen. * • Verdeel in plaats van amaretti 140 g verkruimelde biscuitjes over de bodem. * • Garneer de kwarktaart met bosbessen en in plakjes gesneden perziken of nectarines. * • Verdeel voor een frambozenkwarktaart 140 g verkruimelde gemberkoekjes over de bodem van een cakevorm. Maak de vulling zoals in het hoofdrecept is aangegeven, maar vervang de kwark door ricotta, de basterdsuiker door lichte basterdsuiker en de geraspte sinaasappelschil door geraspte citroenschil. Garneer de taart na het bakken met 350 g verse frambozen en bestrooi met gezeefde poedersuiker.

    Pluspunten

    • Kwark is een ongerijpte kaas die veel minder vet bevat dan harde kazen. * • Kiwi's zijn een uitstekende bron van vitamine C: met één kiwi voldoet u al aan de dagelijks benodigde hoeveelheid van deze vitamine.

    Bevat per portie

    ✓✓ A, C * ✓ B12

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    1

    ik vind dit recept wel goed - 15 nov 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren