Lamsvlees met spinazie

    Lamsvlees met spinazie

    9keer bewaard
    1uur45min


    Maak dit als eerste!

    Deze verleidelijke stoofschotel is pittig maar niet heel pikant. Serveer met basmatirijst, chapatti's en een verse chutney van tomaten en komkommer, zodat u een complete en gezonde Indiase maaltijd hebt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 el zonnebloemolie
    • 2 uien, fijngesneden
    • 4 teentjes knoflook, uitgeperst
    • een stuk verse gember van 5 cm, geschild en fijngesneden
    • 1 rode chilipeper, zonder zaden en in schijfjes gesneden
    • 2 tl paprikapoeder
    • 2 tl gemalen komijn
    • 2 tl gemalen koriander
    • 1 tl gemalen witte peper
    • ½ tl gemalen kaneel
    • zaadjes van 8 groene kardemompeulen, geplet
    • 2 laurierblaadjes
    • ½ tl zout
    • 200 g Griekse yoghurt
    • 500 g mager lamsvlees, zonder botten, in dobbelsteentjes gesneden
    • 2 grote tomaten, fijngesneden
    • 225 g verse, jonge spinazie
    • 4 el fijngehakte verse koriander
    • takjes verse koriander om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Verhit de olie in een braadpan of vuurvaste schotel. Voeg de uien, knoflook en gember toe en laat circa 15 minuten bakken terwijl u vaak roert, tot de uien goudbruin zijn.
    2. Voeg de chilipeper, het paprikapoeder, de komijn, de koriander, de witte peper, het kaneel, de kardemomzaadjes, de laurierblaadjes en zout toe. Roer kort op een middelhoog vuur en schenk de yoghurt en 150 ml water erbij. Voeg het lamsvlees toe, meng alles goed door elkaar en dek de pan af. Laat 1¼ uur zachtjes sudderen, of tot het vlees gaar is.
    3. Voeg de tomaten, spinazie en fijngehakte koriander toe. Laat 2-3 minuten al roerend koken, tot de tomaten een beetje zacht zijn geworden en de spinazie slap is. Proef en breng op smaak. Verwijder het laurierblaadje. Serveer gegarneerd met verse koriander.

    Variaties en tips

    • De basis van dit gerecht kunt u ook gebruiken bij ander vlees en andere groenten, zoals blokjes kippen- of kalkoenfilet of magere varkenskarbonades zonder botten. Laat ze slechts 40 minuten sudderen in de saus. Een mix van groenten, gehalveerde nieuwe aardappelen, bloemkoolroosjes, in schijfjes gesneden worteltjes en blokjes pastinaak smaakt ook goed. Gebruik 500 g in totaal en laat de groenten 30 minuten koken. * • Maak een verfrissende chutney om te serveren bij dit kerriegerecht. Snijd daarvoor 4 pruimtomaten, ½ komkommer, 1 kleine ui, 1 verse groene chilipeper zonder zaden fijn en meng alles met 4 eetlepels fijngehakte verse koriander en de kerrie goed door elkaar.

    Pluspunten

    • Uien bevatten fructo-oligosachariden, een soort voedingsvezels die ook in witlof, prei, knoflook, aardperen, asperges, gerst en bananen terug te vinden zijn. Deze voedingsvezels zouden de groei van vriendelijke bacteriën in de darm stimuleren en bovendien de groei van slechte bacteriën tegengaan. * • Kardemom zou spijsverteringsproblemen, zoals indigestie, winderigheid en maagkrampen, kunnen verhelpen en oprispingen kunnen helpen voorkomen.

    Bevat per portie

    ✓✓ ✓ B12 * ✓ ✓ A, B6, C, foliumzuur, fosfor, ijzer, zink * ✓ B1, B2, E, niacine, calcium, kalium, koper, selenium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren