Lichte groentebouillon

    1 uur 15 minuten

    Deze lichte bouillon is vooral geschikt voor vegetarische gerechten en voor vis-, gevogelte- en vleesgerechten wanneer een verfijnde smaak gewenst is.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 el zonnebloemolie
    • 225 g prei, fijngesneden
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 1 groot laurierblaadje
    • enkele takjes verse tijm
    • enkele takjes peterselie, de stengels gekneusd
    • 225 g worteltjes, in blokjes gesneden
    • 3 grote stengels bleekselderij, met enkele blaadjes, in blokjes gesneden
    • 1 tl zout
    • 5 zwarte peperkorrels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verhit de olie in een grote steelpan met een zware bodem of een bouillonketel. Voeg de prei en de ui toe, roer goed en temper het vuur. Dek af met een goed sluitend deksel en laat de groenten circa 20 minuten zweten, terwijl u af en toe met de pan schudt zonder het deksel te lichten.
    2. Voeg het laurierblaadje, de tijm, peterselie, worteltjes, bleekselderij en het zout toe. Voeg 2 liter koud water toe en verhoog het vuur. Breng langzaam aan de kook en schuim de oppervlakte van de kookvloeistof af.
    3. Voeg de peperkorrels toe zodra het water kookt en al het schuim verwijderd is. Temper het vuur. Dek de pan of ketel af en laat 35 minuten sudderen.
    4. Zeef de bouillon in een grote, vuurvaste kom en zet opzij om af te laten koelen. Gebruik direct of zet de bouillon na het afkoelen in de diepvries tot gebruik.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 7 collecties