Linguine met gebakken zalm
1 / 1 Foto van:  Lidy Nooij
Blader

Linguine met gebakken zalm

De ingrediënten voor dit gerecht zijn snel verzameld en bereid en het resultaat is echt heerlijk en tegelijkertijd indrukwekkend. Met dit gerecht kunt u iedereen die nog twijfelde aan de smakelijkheid van evenwichtige voeding, vast en zeker overtuigen. Serveer met brood en salade en u hebt een hartige ... meer

Lidy Nooij

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 400 g zalmfilet, zonder vel
  • geraspte schil en sap van 1 citroen
  • 2 el fijngehakte verse dille
  • 350 g linguine
  • 225 g worteltjes, in dunne reepjes gesneden
  • 225 g courgettes, in dunne reepjes gesneden
  • 1 tl zonnebloemolie
  • 100 g vetarme crème fraîche
  • peper en zout
  • Om te garneren
  • takjes verse dille (desgewenst)
  • 1 citroen, in partjes gesneden

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

  1. Snijd de zalm in stukken en doe ze in een schotel. Voeg de citroenschil en het -sap toe, samen met de dille. Draai de zalm een keer om, zodat hij aan alle kanten is bedekt. Als u tijd hebt, dek de schotel dan af en laat het geheel 10 minuten marineren.
  2. Kook de linguine 10 minuten in kokend water tot ze al dente zijn, of volg de instructies zoals die op de verpakking staan vermeld. Voeg de worteltjes na 8 minuten koken toe aan de pasta. Voeg vervolgens 1 minuut later de courgette toe.
  3. Smeer ondertussen een braadpan met een antiaanbaklaag of een zware bodem in met de olie en verhit deze. Laat de zalm uitlekken en bewaar de citroenmarinade. Leg de zalm in de hete pan en bak hem 3-4 minuten of tot hij stevig en helemaal gaar is. Draai voor een perfect resultaat de stukken zalm af en toe om tijdens het bakken.
  4. Voeg de opzij gehouden marinade en de crème fraîche toe aan de zalm en laat enkele seconden koken. Haal de pan van het vuur en breng het gerecht op smaak met zout en peper.
  5. Laat de pasta en de groenten uitlekken en schep ze op een schotel of op borden. Voeg het zalmmengsel toe, garneer desgewenst met de verse dille en serveer met de partjes citroen.

Variaties en tips

• De combinatie van forelfilets, asperges en tuinbonen is een goed alternatief voor de combinatie van zalm, worteltjes en courgettes. Kook de asperges en de bonen de laatste 4-5 minuten samen met de pasta. * • Gebruik dit recept als basis voor een snelle, gezonde maaltijd met ingrediënten die u in huis hebt. Voeg sperziebonen en maïs uit de diepvries aan de pasta toe, en gebruik zalm uit blik, goed uitgelekt, in plaats van verse vis. Zalm uit blik hoeft u niet te marineren of koken. De hitte van de pasta brengt de smaak tot ontwikkeling.

Pluspunten

• Zalm is een vette vis die rijk is aan omega-3-vetzuren, die het risico op een hartziekte helpen voorkomen. * • Door de courgettes en worteltjes in dunne pasta-achtige reepjes te snijden en ze te mengen met de pasta, zijn veel kinderen sneller geneigd ze te eten.

Bevat per portie

✓✓✓ A, B12, niacine * ✓✓ B1, B6, C, koper, selenium * ✓ E, foliumzuur, kalium

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties