Macaroni met kaas en champignons

Door aan klassieke gerechten groenten toe te voegen, hebt u snel een gezonde gezinsmaaltijd. Macaroni met kaas smaakt ook heerlijk als u er champignons, erwten en paprika's aan toevoegt. Gebruik slechts een beetje van de krachtige roquefort, zodat de saus romig is en sterk smaakt, maar niet te veel vet aan het gerecht toevoegt.

Lidy Nooij

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 225 g macaroni of rigatoni
  • 175 g erwten uit de diepvries
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 rode paprika, zonder zaadlijsten en fijngesneden
  • 225 g champignons, in vieren gesneden als ze groot zijn
  • 30 g bloem
  • 600 ml halfvolle melk
  • 1 el dijonmosterd
  • 50 g roquefort, fijngesneden
  • peper en zout
  • Bovenlaag
  • 30 g rijpe cheddar, geraspt
  • 50 g verse volkoren broodkruimels

Bereidingswijze

Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Kook de pasta 10-12 minuten in kokend water tot hij bijna al dente is, of volg de instructies zoals die op de verpakking staan vermeld. Voeg de erwten 2 minuten voor het einde van de bereidingstijd toe. Laat de pasta en de erwten goed uitlekken.
  2. Verhit de olie in een pan met een zware bodem en bak de rode paprika 1-2 minuten. Voeg de champignons toe en bak ze 2-3 minuten of tot ze zacht zijn, terwijl u af en toe roert.
  3. Voeg de bloem en dan langzaam de melk toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat zachtjes koken tot de saus dik is.
  4. Voeg de mosterd en de roquefort toe en breng op smaak (onthoud echter dat roquefort al veel zout bevat). Roer tot de kaas helemaal is gesmolten. Voeg de pasta en de erwten toe en meng goed door elkaar. Giet het mengsel in een vuurvaste schotel.
  5. Meng de cheddar met de broodkruimels en strooi over het pastamengsel. Bak het 10-15 minuten of tot het lichtbruin en kokendheet is. Serveer het gerecht onmiddellijk.

Variaties en tips

• In plaats van de macaroni te bakken, kunt u hem ook onder de hete grill zetten tot hij bubbelt en de bovenlaag goudbruin is. * • Spruiten smaken goed bij pasta in een saus van blauwschimmelkaas. Kook 225 g spruiten in kokend water tot ze gaar zijn. Laat ze goed uitlekken en halveer ze. Laat de spruiten niet te gaar worden, ze smaken het beste wanneer ze nog een beetje knapperig zijn. Gebruik ze in de plaats van de champignons.

Pluspunten

• Groenten uit de diepvries bevatten vaak meer vitamine C dan verse groenten. Erwten bijvoorbeeld behouden 60-70 % van hun gehalte aan vitamine C na het invriezen en blijven dat gehalte behouden tijdens het bewaren. * • Roquefort bevat veel vetten en zout, maar smaakt zo sterk dat je er slechts een beetje van nodig hebt. Het is een goede bron van eiwitten, calcium en fosfor, en het levert nuttige hoeveelheden van de B-vitaminen B1, B2, B6 en niacine.

Bevat per portie

✓✓✓ A, C, calcium, koper * ✓✓ B1, B2, E, foliumzuur, niacine, kalium, selenium * ✓ B6, B12, ijzer

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties