Met basilicum gevulde kipfilet

    Met basilicum gevulde kipfilet

    1keer bewaard
    45min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit verfijnd ogende hoofdgerecht is verrassend gemakkelijk te maken. U kunt de kipfilet vooraf voorbereiden, in de koelkast bewaren en later braden. Tagliatelle met wat geraspte citroenschil is hier heerlijk bij, net als ciabatta met olijven of zongedroogde tomaten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipfilets à circa 150 g
    • 100 g mozzarella, in dunne plakjes gesneden
    • 1 tomaat, in dunne plakjes gesneden
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst
    • 1 bosje vers basilicum, circa 20 g
    • 4 plakken parmaham, totaal circa 50 g
    • 1 el olijfolie, extra vergine
    • peper en zout
    • Salade
    • 2 el olijfolie, extra vergine
    • sap van ½ citroen
    • 125 g slamelange
    • 1 bosje waterkers, ontdaan van te grote steeltjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak in de filets in de lengte een inkeping en duw deze open.
    2. Breng de mozzarella in de inkepingen aan. Leg de plakjes tomaat en knoflook op de kaas. Hak wat van het basilicum in grove stukjes en strooi dit over de inkepingen.
    3. Breng de filets op smaak. Leg een takje basilicum op de filets, wikkel ze in de parmaham, waarbij de ham de gemaakte inkeping moet bedekken. Bind de ham op elke filet vast met 3 of 4 stukjes keukentouw.
    4. Verhit de olie in een koekenpan met dikke bodem (liefst met een ovenbestendig handvat). Braad de kipfilets hierin in 3-4 minuten rondom bruin. Zet de pan in de oven (of doe de kip in een ovenschaal) en braad de kip in 10-12 minuten gaar; het vocht moet helder zijn als u met een mes in het dikste gedeelte van de kip prikt.
    5. Maak ondertussen de salade. Doe olie en citroensap in een kom, breng op smaak en roer goed. Meng sla en waterkers erdoor en verdeel de salade over 4 borden.
    6. Verwijder de keukentouwtjes. Snijd de filets in diagonale plakjes, maar zorg dat de vorm behouden blijft. Leg de kip op de salade en garneer met het resterende basilicum.

    Een variatie

    • Gebruik in plaats van de mozzarellavulling een mix van feta en waterkers. Maak ½ gesnipperde rode ui in 15 g boter in 3-5 minuten zacht, voeg dan 75 g takjes waterkers toe en laat de waterkers in circa 1 minuut iets slinken. Roer er 100 g verkruimelde feta door en breng op smaak met nootmuskaat en zwarte peper.

    Pluspunten

    • De Grieken en Romeinen dachten dat waterkers krankzinnigheid genas. In ieder geval bevat dit kruid een hoog gehalte aan krachtige bio-actieve stoffen, die kunnen beschermen tegen kanker. Waterkers is ook een goede bron van veel B-vitaminen, vitamine C en E en van bètacaroteen, dat door het lichaam in vitamine A wordt omgezet. * • Mozzarella is minder vet dan veel andere kaassoorten. Mozzarella bevat per 100 g bijvoorbeeld 25 g vet en 320 kcal tegenover 39 g vet en 425 kcal voor 60+ kaas.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ B6 * ✓✓ A, B12, C, niacine, calcium, ijzer * ✓ B1, B2, E, foliumzuur, kalium, koper, zink

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren