Vanilleroomijs

    (190)
    45 minuten

    Een traditionele custardbasis is het geheim van dit roomijs met volle vanillesmaak.


    23 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 2 eieren
    • 200 gr suiker
    • 1/4 theelepel zout
    • 850 ml slagroom
    • 250 ml melk
    • 2 1/4 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. In een zware sauspan de eerste vijf ingrediënten vermengen. Op een matig laag vuur onder constant roeren laten koken, tot de saus dik genoeg is dat het aan de achterkant van een lepel blijft plakken en minstens 70°C is.
    2. Van het vuur halen en snel laten afkoelen door de pan in ijs te zetten en de saus te roeren.
    3. De pan sluiten en een nacht in de koelkast zetten of direct invriezen.
    4. Als het mengsel ingevroren kan worden custard en vanille in de cylinder van een ijsmachine schenken en invriezen volgens de gebruiksaanwijzing.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (190)

    Beoordelingen in het Nederlands (2)

    6

    dit is super lekker!!!  -  27 okt 2012

    van
    0

    bah!!! super vies!!  -  19 mei 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 6 collecties