Minestrone

    Minestrone

    8keer bewaard
    2uur


    Maak dit als eerste!

    Deze minestrone haalt het beste uit wintergroenten en zit boordevol vitaminen. De bonen en de pasta maken het gerecht nog voedzamer. Serveren met stukken vers brood, zodat u een vullende maaltijd hebt.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 el olijfolie, extra vergine
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 3-4 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 200 g gedroogde cannellinibonen, een nacht geweekt en uitgelekt
    • 1 blik pruimtomaten in sap, circa 400 g
    • 2 el tomatenpuree
    • 200 g worteltjes, fijngesneden
    • 150 g koolraap, fijngesneden
    • 150 g knolselderij, fijngesneden
    • 250 g pompoenvruchtvlees, geschild en fijngesneden
    • 1 tl verse tijmblaadjes
    • 1 laurierblaadje
    • 3 pimentbessen, geplet
    • 200 g aardappelen, geschild en fijngesneden
    • 150 g sperziebonen, in korte stukken gesneden
    • 100 g kleine pastavormpjes, zoals farfallini (kleine strikjes), conchigliette (kleine schelpen) of gebroken spaghetti
    • 125 g spinazie, fijngesneden
    • 4 el vers basilicumblad, gescheurd
    • peper en zout
    • 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas, om te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:2uur 

    1. Verhit de olie in een braadpan. Voeg de ui en knoflook toe, dek de pan af en laat onder af en toe roeren 4-5 minuten bakken tot de ui doorzichtig is. Voeg de cannellinibonen toe en giet er vervolgens 2 liter water bij. Breng de soep aan de kook en laat deze 10 minuten koken. Temper dan het vuur, dek de pan af en laat nog circa 30 minuten sudderen.
    2. Voeg de tomaten en hun sap toe en maak er met een vork stukken van. Voeg vervolgens de tomatenpuree, worteltjes, koolraap, knolselderie, pompoen, tijmblaadjes, het laurierblaadje en de geplette pimentbessen toe. Breng weer aan de kook, dek de pan af en laat 20 minuten sudderen.
    3. Voeg de aardappelen en sperziebonen toe. Laat de soep afgedekt nog circa 15 minuten sudderen. Voeg daarna de pasta toe en laat nog 10 minuten afgedekt koken of tot de cannellinibonen goed zacht zijn en de pasta helemaal gaar.
    4. Voeg de spinazie en het basilicum toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 2-3 minuten onafgedekt koken tot de spinazie slap is. Schep de soep in voorverwarmde kommen en serveer meteen met wat Parmezaanse kaas erover gestrooid.

    Variaties en tips

    • Muskuskalebas, fleskalebas of een andere soort is een goed alternatief voor de pompoen. * • Voeg 100 g mager gerookt spek, zonder vet en fijngesneden, toe met de ui en knoflook in stap 1. U kunt als alternatief voor het serveren ook parmaham over de soep strooien.

    Pluspunten

    • Bonen en peulvruchten zijn een uitstekende bron van oplosbare voedingsvezels. Helaas hebben ze bepaalde onaangename bijwerkingen, zoals winderigheid en een opgeblazen gevoel. Om dat te voorkomen, moet u ze voldoende lang laten koken, zodat ze gemakkelijker te verteren zijn. * • Pasta heeft een gezonde, lage score wat de glykemische index betreft. Dat betekent dat het langzaam wordt afgebroken in glucose en glycogeen en dus lang energie levert.

    Bevat per portie

    ✓✓ A, C, foliumzuur * ✓ B1, B6, B12, E, niacine

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren