Minipizza's met vis

    Minipizza's met vis

    5keer bewaard
    22min


    Maak dit als eerste!

    Ciabatta is de ideale bodem voor eenvoudige, zelfgemaakte pizza's. In dit recept worden ze belegd met een mix van zeevruchten, tonijn uit blik, gekookte garnalen en inktvisringen. Dankzij de rode pesto en de mozzarella krijgen ze een authentieke Italiaanse smaak. Serveer met een knapperige salade als voedzame maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 voorgebakken ciabattabroodjes
    • 4 el rode pesto
    • 4 middelgrote tomaten, elk in 6 plakken gesneden
    • 1 blik maïs, circa 200 g, goed uitgelekt
    • 125 g mozzarella, grof geraspt
    • 1 blik tonijn in eigen nat, circa 200 g, uitgelekt en in stukken verdeeld
    • 100 g gekookte gepelde garnalen
    • 100 g inktvisringen
    • peper en zout
    • 8 tl olijfolie, extra vergine
    • fijngehakte peterselie om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:22min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4. Laat een zware bakplaat in de oven opwarmen.
    2. Snijd de broodjes door en besmeer de gesneden kanten tot aan de rand met pesto, Schik op elke helft 3 plakjes tomaat en bestrooi de broodjes met maïs en geraspte mozzarella.
    3. Verdeel tonijn, garnalen en inktvisringen over de pizza's. Breng op smaak met peper en zout en besprenkel elke pizza met 1 theelepel olie.
    4. Leg de pizza's op de hete bakplaat en bak ze 10-12 minuten tot de kaas net is gesmolten. Bestrooi de pizza's met peterselie en serveer ze meteen.

    Variaties en tips

    • Gebruik een voorgebakken groot ciabattabrood of 2 kleine voorgebakken stokbroden, horizontaal opengesneden, als pizzabodem. * • U kunt ook pitabrood beleggen met sardines en makreel uit blik. Grill 4 grote pitabroodjes lichtjes aan beide kanten en besmeer ze aan één kant met 1 theelepel tomatenpuree. Scheur 8 grote verse blaadjes basilicum in stukjes en strooi ze over de tomatenpuree. Snijd 2 tomaten in dunne partjes en leg ze op de pizza met 125 g mozzarella, in reepjes gesneden. Laat een blik sardines in olijfolie, circa 125 g, (bewaar de olie) en een blik makreelfilets in pekel, circa 125 g, uitlekken. Verdeel de vis in stukken en leg deze op de pizza's, samen met 100 g gekookte gepelde garnalen. Breng op smaak met peper en zout naar wens en besprenkel elke pizza met 1 theelepel van de bewaarde sardineolie. Laat 4-5 minuten grillen. Garneer met meer basilicum en serveer. * • U kunt ook andere vis uit blik gebruiken. Probeer ansjovis, kippers, sardines in tomatensaus, pelsers, krab, kokkels of mosselen.

    Pluspunten

    • Garnalen bevatten zoals alle schaaldieren jodium, dat we nodig hebben voor de vorming van schildklierhormonen en een goede werking van de schildklier. * • Tonijn uit blik is handig om in voorraad te hebben. Tonijn in eigen nat bevat slechts de helft van de calorieën van tonijn in olie. * • Maïs bevat een scala aan voedingsstoffen, waaronder voedingsvezels, belangrijk voor de goede werking van het spijs- verteringsstelsel.

    Bevat per portie

    ✓✓ B12, calcium, niacine, selenium * ✓✓ A, B1, B6, E, ijzer, koper, zink * ✓ B2, C, kalium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren