Nasi goreng met varkensvlees

    Nasi goreng met varkensvlees

    31keer bewaard
    50min


    12 personen hebben dit gemaakt

    In dit Indonesische recept combineert u rijst met varkensvlees, groenten, steurgarnalen en reepjes omelet tot een uitstekende maaltijd. Serveer met een groene salade met een dressing op basis van verse gember.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1,2 liter kippenbouillon
    • 450 g langkorrelige rijst
    • 2 el zonnebloemolie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 3 worteltjes, fijngesneden
    • 2 magere varkensfilets, circa 350 g in totaal, zonder vet en in blokjes
    • 150 g champignons, in schijfjes
    • 1 tl milde chilipoeder
    • ½ tl kurkuma
    • 150 g diepvrieserwten
    • 3 el tomatenketchup
    • 2 el lichte sojasaus
    • 4 lente-uitjes, in dunne schijfjes of fijngesneden
    • 100 g gepelde, gekookte garnalen
    • Voor de omelet
    • 1 groot ei
    • een scheutje sojasaus
    • 1 tl zonnebloemolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. In een grote pan de bouillon aan de kook brengen, de rijst toevoegen en 10-12 minuten koken tot de rijst net gaar is en bijna alle bouillon is geabsorbeerd. Haal de pan van het vuur, deksel erop leggen en apart zetten.
    2. Verhit een wok of een grote braadpan met zware bodem, voeg de olie toe en verspreid deze over de bodem van de pan. Ui, knoflook en worteltjes toevoegen en 5 minuten roerbakken tot de ui zacht is.
    3. Het varkensvlees toevoegen en 3 minuten roerbakken. Champignons toevoegen en nogmaals 2 minuten roerbakken. Chilipoeder en kurkuma toevoegen en ong. 2 minuten meebakken. Vervolgens erwten, ketchup en sojasaus toevoegen.
    4. Voeg langzaam de gekookte rijst toe en meng alles goed. Roerbak tot alles goed warm en gemengd is. Als laatste lente-uitjes en garnalen toevoegen. Neem de wok of de pan van het vuur en houd warm.
    5. Maak de omelet: in een kommetje ei, sojasaus en 1 eetlepel water opkloppen. Verhit de olie in een pan met een diameter van 18 cm. Giet het eiermengsel erin en bak het tot het stevig is. Schep de omelet op een bord, oprollen en in reepjes snijden.
    6. Schep het vlees-rijstmengsel voor het serveren in een voorverwarmde schaal en verdeel er de reepjes omelet over.

    Pluspunten

    • Dit is een vetarm gerecht waarbij 60% van de calorieën wordt geleverd door koolhydraten, vooral uit de rijst. Zetmeelrijke koolhydraten zijn het beste energierijke voedsel, aangezien ze langzaam worden afgebroken en daardoor lang energie kunnen leveren. * • Zowel garnalen als varkensvlees bevatten selenium, een belangrijke voedingsstof die we in kleine hoeveelheden nodig hebben en die hart en vaten beschermt.

    Variaties en tips

    • Maak nasi goreng met rundvlees met reepjes magere lendenbiefstuk, zonder vet. In stap 2 roerbakt u 1 grote rode paprika, zonder zaad en in blokjes gesneden, en 1 verse rode chilipeper, zonder zaad en in schijfjes gesneden, samen met ui en knoflook (laat de worteltjes weg). Voeg in stap 3 aan de erwten 1 theelepel ansjovispasta toe. Vervang de garnalen door 4 fijngesneden koolbladeren.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, B1, B6, B12, E, niacine * ✓✓ B2, C, foliumzuur, selenium, zink * ✓ ijzer

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    - Gewaardeerd op - 03 apr 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren