Niertjes uit de wok

    Niertjes uit de wok

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    Maak dit als eerste!

    Wilt u niertjes op een verrassende manier bereiden? Meng ze dan met eiermie en een mix van zachte, oosterse groenten en serveer met een zwartebonensaus met knoflook. Een aanrader als u van pikant houdt.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 125 g fijne eiermie
    • 175 g kalfsnieren
    • 4 el zwartebonensaus
    • 1 el zonnebloemolie
    • 1 kleine, rode ui, overlangs gehalveerd en in dunne, halve ringen
    • 1 gele paprika, zaad verwijderd en in reepjes
    • 1 kleine, verse rode chilipeper, zaad verwijderd en fijngesneden
    • een stuk verse gember van 5 cm, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 250 g taugé
    • 300 g paksoi, in stukken van 2 cm
    • 50 g snijbiet of rucola
    • 2 el sojasaus, of naar wens
    • peper en zout
    • 2 el geroosterd sesamzaad om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Kook de eiermie 3 minuten in een pan met kokend water (of volgens de gebruiksaanwijzing koken of weken). Goed laten uitlekken en apart zetten.
    2. Snijd de niertjes in blokjes van 2,5 cm. Volg daarbij de structuur van de kwabben en verwijder eventueel vet en vliezen. Verdun de zwartebonensaus met 2 eetlepels water. Apart zetten.
    3. 1 theelepel olie in een braadpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur verhitten. Voeg de niertjes toe en bak deze in ong. 3 minuten gelijkmatig bruin. Voeg 1½ eetlepel zwartebonensaus toe. Goed vermengen, de pan van het vuur halen en warm houden.
    4. Verhit een wok of braadpan met zware bodem tot deze goed heet is. De rest van de olie toevoegen en over wok of pan verdelen. Ui, paprika, chilipeper, gember en knoflook toevoegen en 1 minuut bakken. Eiermie, taugé, paksoi en snijbiet of rucola toevoegen. 2 eetlepels water erover sprenkelen en 2 minuten bakken. De groene groenten moeten zacht zijn, de andere groenten mogen nog knapperig zijn.
    5. Resterende zwartebonensaus, sojasaus en nieren toevoegen. Meng goed en breng op smaak. Voeg eventueel nog een beetje sojasaus toe. Bestrooi het gerecht met sesamzaad en serveer onmiddellijk.

    Variaties en tips

    • Gebruik lamsnieren in plaats van kalfsniertjes. Snijd ze dwars door en verwijder het vet en de vliezen door de stukken in een V-vorm in te snijden. Snijd daarna elke helft in circa 8 stukken. * • U kunt de niertjes ook vervangen door 200 g varkensfilet (varkenshaasje) of reepjes kipfilet gesneden. * • Vervang paksoi door oosterse amsoi of choy sum, of eventueel door heel kleine broccoliroosjes. * • Voor een snellere bereiding kunt u voorgekookte eiermie kopen, circa 300 g.

    Pluspunten

    • Niertjes bevatten veel ijzer en eiwit en leveren ook selenium, een mineraal dat als antioxidant werkt, zodat het de cellen beschermt tegen beschadiging door vrije radicalen. Selenium speelt ook een belangrijke rol in de gezondheid van huid en haar en is belangrijk voor de vruchtbaarheid.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, B1, B2, B6, B12, C, foliumzuur, niacine, ijzer, selenium, zink * ✓✓ calcium, kalium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren