Lamsbiefstuk met komijn en spinazie in rode wijn

    Lamsbiefstuk met komijn en spinazie in rode wijn

    9keer bewaard
    1uur


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk gerecht waarmee u zo een feestelijk diner opsiert, maar ook gewoon lekker thuis gegeten kan worden. De malse lamsbiefstuk wordt heerlijk gecombineerd met de smaken van komijn, spinazie, romige aardappel en een zoete saus van rode wijn.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 20 nieuwe aardappels, gehalveerd
    • 1 eetlepel boter
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 eetlepels bruine suiker
    • 250 ml rode wijn
    • 4 (170 gr) lamsschouder steaks
    • zout en peper naar smaak
    • 1 eetlepel komijnzaad
    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 2 bossen verse spinazie, gewassen
    • 60 ml zure room
    • 2 eetlepels boter, op kamertemperatuur

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De aardappels in een grote pan met zout water aan de kook brengen. Het vuur matig laag zetten en in een gesloten pan in ong. 15 minuten gaar koken. Afgieten en gedurende 1 of 2 minuten droogkoken.
    2. In een sauspan op een middelhoog vuur de boter smelten. Knoflook gedurende 3-4 bakken tot de knoflookgeur minder scherp is. Suiker en rode wijn toevoegen en op een matig hoog vuur de pan aan de kook brengen. Gedurende 5 minuten laten koken, van het vuur halen en in een afgesloten pan warm houden.
    3. Intussen de lamssteaks met zout en peper op smaak brengen. Het komijnzaad aan beide zijden in het vlees steken. In een grote koekenpan op een matig hoog vuur de olie verhitten en in ong. 4 minuten per kant de steaks naar wens garen. Het vlees uit de pan halen en op een warme plek laten rusten.
    4. Spinazie in de hete koekenpan met zout en peper op smaak brengen en bakken tot de blaadjes slap zijn.
    5. De aardappels met zure room en boter pureren en op smaak brengen met zout en peper. Voor de presentatie: schep een lepel aardappelpuree op het midden van een bord en hierover spinazie en lamsvlees verdelen. Afmaken met een scheutje rode wijnsaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren