Noedel-omeletsalade

    Noedel-omeletsalade

    5keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heerlijke oosterse smaken worden in deze salade in laagjes afgewisseld. Kleurrijke, knapperige groenten vormen een bed voor Chinese eiernoedels, broccoli en taugé. Reepjes hartige omelet maken het geheel af.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 225 g broccoli, in kleine roosjes
    • 250 g Chinese eiernoedels
    • 250 g taugé
    • 250 g jonge paksoi, gescheurd
    • 6 eieren
    • 1 el melk of water
    • 1 tl sojasaus
    • 2 tl zonnebloemolie
    • 1 blik waterkastanjes, circa 220 g, uitgelekt en in schijfjes of in vieren gesneden
    • 1 worteltje, grofgeraspt
    • 1 rode paprika, zaad verwijderd en in dunne schijfjes
    • 5 lente-uitjes, in dunne schijfjes
    • 3 el verse koriander, grofgesneden
    • 3 el sesamzaad
    • Voor de rijstazijndressing
    • 2 tl fijne kristalsuiker
    • 3 el rijstazijn
    • 1½ el sojasaus
    • 2 el sesamolie
    • 1 el verse gember, geraspt
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. De broccoli in een grote pan kokend water 10 seconden laten koken. De noedels boven de pan in stukken breken en aan de pan toevoegen. De pan van het vuur halen, taugé toevoegen en ong. 4 minuten laten weken.
    2. De paksoi aan de pan heet water toevoegen en erdoor roeren zodat de groente slap wordt. Noedels plus groenten vervolgens goed laten uitlekken en in een kom scheppen.
    3. De eieren met melk of water en sojasaus opkloppen. ½ tl zonnebloemolie in een pan met diameter 18 cm en antiaanbaklaag verhitten. Een 1/4 van het eiermengsel toevoegen en ong. 2 minuten laten bakken, daarbij voorzichtig doorroeren en de randen van de omelet optilt, zodat ongebakken eiermengsel op de bodem komt. Als de omelet klaar is laat u deze op een bord glijden. Maak zo nog 3 omeletten en leg ze boven op de andere omelet. Als alle omeletten klaar zijn, snijdt u ze in dunne repen.
    4. Vermeng voor de dressing suiker, azijn, sojasaus, sesamolie, gember en peper en zout naar smaak in een grote kom. Besprenkel het noedelmengsel met de helft van de dressing en meng goed. Voeg waterkastanjes, wortel en rode paprika aan de resterende dressing in de kom toe de groenten met de saus.
    5. Verdeel de wortelsalade over een bord en schep de noedelsalade erover. Bestrooien met lente-ui, koriander en sesamzaad en voeg als laatste de reepjes omelet toe. Direct serveren.

    Pluspunten

    • Paprika's hebben een wasachtige schil die beschermt tegen rotting en tegen het verlies aan vitamine C als ze worden bewaard. Zelfs enkele weken na het oogsten is het gehalte aan vitamine C nog altijd heel hoog. U bewaart paprika's het beste in de koelkast, zodat ze langer vers blijven. * • Eieren zijn een goedkope bron van eiwitten en leveren nuttige hoeveelheden vitamine A, B2, B12, E en niacine. Hoewel ze cholesterol bevatten, tonen recente studies aan dat u, tenzij u aan diabetes lijdt, tot 7 eieren per week mag eten zonder het risico op een hartziekte of een beroerte te verhogen.

    Een variatie

    • Maak een zoetzure rijstnoedelsalade met tofoe. Doe 250 g rijstnoedels in een vuurvaste schaal, giet er kokend water over en laat 3 minuten weken. Voeg 100 g taugé toe en laat nogmaals een minuut weken. Laat goed uitlekken en giet er daarna 1 tl sojasaus en 2 tl sesamolie overheen. In plaats van omeletten te bakken kookt u 4 eieren hard en snijdt u ze in partjes. Pureer voor de dressing ½ fijngesneden komkommer in een keukenmachine of een mixer en voeg 1-2 fijngesneden knoflookteentjes, 2 el zonnebloemolie, 3 el cider of wijnazijn en 4 tl poedersuiker toe en breng op smaak. Pureer opnieuw. Proef voor de zekerheid of het zoetzure evenwicht goed is. Schik ½ komkommer, in schijfjes gesneden, 350 g rodekool, gescheurd, 175 g jonge spinazie en 2 geraspte worteltjes op een bord. Voeg vervolgens eieren, 200 g tofoe, in beetgrote stukjes, noedels en taugé toe. Bestrooi met 1 el fijngesneden ongezouten, geroosterde pinda's. Serveer met de zoetzure dressing.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, B1, B2, B6, B12, C, E, foliumzuur, niacine, koper, zink * ✓✓ calcium, ijzer, kalium * ✓ selenium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren