Oosterse broccolisalade

    Oosterse broccolisalade

    8keer bewaard
    17min


    Maak dit als eerste!

    In deze heerlijke, vegetarische salade worden kleine broccoliroosjes, jonge maïskolfjes en suikererwten kort geblancheerd en gemengd met knapperige rauwe groenten in een dressing van sojasaus en pindakaas. De geroosterde grutten zorgen voor meer structuur. Serveren als voorgerecht met rogge- of pompoenbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 g broccoli, in roosjes
    • 200 g kleine suikererwten (sugarsnaps)
    • 125 g jonge maïskolfjes, overlangs gehalveerd
    • 1 bosje lente-ui, gescheurd
    • 1 rode paprika, zaad verwijderd en in blokjes
    • 100 g jong, mals paksoiblad, overlangs gehalveerd als ze groot zijn
    • 85 g taugé
    • 2 el geroosterde boekweitgrutten
    • Voor de pindakaasdressing
    • 4 el pindakaas met stukjes
    • 5 el warm water
    • sap van 1 citroen
    • 2 el lichte sojasaus
    • ¼ tl fijne kristalsuiker
    • 1 tl verse gember, fijngeraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2min  ›  Klaar in:17min 

    1. Klop alle ingrediënten voor de dressing in een grote kom op.
    2. Broccoli, suikererwten en maïskolfjes in ee pan kokend water 2 minuten blancheren tot de groenten een beetje zacht, maar nog knapperig zijn. Laten uitlekken en onder koud stromend water laten afkoelen.
    3. De geblancheerde groenten samen met lente- ui, rode paprika, paksoi en taugé aan de kom toevoegen. Goed mengen, zodat alles een dressinglaag heeft. Direct serveren met de grutten erover gestrooid.

    Variaties en tips

    • Vervang de taugé door 1 blik waterkastanjes, circa 200 g, uitgelekt en fijngesneden. * • Voor een broccoli-pastasalade als hoofdgerecht voor 4 personen maakt u een tahindressing en brengt u die op smaak met 1 flinke knoflookteen, uitgeperst, en 8 gescheurde verse blaadjes basilicum in plaats van suiker en gember. Laat 225 g orecchiette 10-12 minuten koken en voeg de broccoli 3 minuten voor het einde van de kooktijd toe. Laat goed uitlekken. Meng de pasta en broccoli met de dressing en voeg lente-ui en rode paprika, 2 el kappertjes, 8 fijngesneden zongedroogde tomaten en 225 g gehalveerde kerstomaten toe (laat de suikererwten, maïs, paksoi en taugé weg). Bestrooi met 2 el geroosterde pijnboompitten in plaats van grutten.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, B1, B6, C, E, foliumzuur * ✓✓ niacine, koper, zink * ✓ B2, ijzer

    Pluspunten

    • Broccoli is een uitstekende bron van de antioxidanten bètacaroteen en vitamine C en levert grote hoeveelheden B-vitaminen B6, foliumzuur en niacine. Het bevat ook verschillende bio-actieve stoffen, die bescherming zouden bieden tegen kanker. * • Pinda's zijn een goede bron van eiwit, niacine en fosfor. Recent onderzoek heeft aangetoond dat pinda's ook rijk zijn aan een groep kankerbestrijdende stoffen, fytosterolen genaamd. * • Suikererwten bevatten veel vitamine C en meer oplosbare voedingsvezels dan gewone erwten, omdat de peul ook wordt gegeten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren