Oosterse farfallesalade met kip

    Oosterse farfallesalade met kip

    11keer bewaard
    2uur30min


    Maak dit als eerste!

    Pastastrikjes smaken heerlijk wanneer u ze combineert met een exotische vissaus met verse rode chilipepers en rijstazijn, en een sappige kipsalade. De verse, knapperige groenten maken deze evenwichtige maaltijd af. Eventuele restjes kunt u in de koelkast bewaren; de volgende dag smaken ze zeker zo goed.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 kippenborsten, zonder vel en botten, per stuk circa 150 g
    • 2 plakjes citroen of limoen
    • 1 el rijstwijn (sake of mirin) of droge sherry
    • 300 g farfalle (pastastrikjes)
    • 150 g worteltjes, in kleine reepjes
    • 1 rode paprika, zaad verwijderd en in kleine reepjes
    • 2 stengels bleekselderij, in kleine plakjes
    • ½ komkommer, circa 200 g, gehalveerd, zaad verwijderd en in reepjes
    • Voor de dressing
    • 2 el vissaus
    • 1 tl fijne suiker
    • 1 el rijstazijn, ciderazijn of wittewijnazijn
    • 1 el sojasaus
    • 1 kleine, verse chilipeper, zaad verwijderd en fijngesneden
    • 1 flinke teen knoflook, geperst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2uur  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. De kippenborsten in een grote, diepe pan overgieten met voldoende water om ze onder water te zetten. Schijfjes citroen of limoen toevoegen samen met rijstwijn of sherry. Net aan de kook brengen. Het vuur laag zetten en de kip 20 minuten pocheren tot deze helemaal gaar is. Haal de pan van het vuur en dek deze af. Laat de kip in de vloeistof helemaal afkoelen.
    2. Intussen in kokend water de pasta in 10-12 minuten al dente koken (of volgens de gebruiksaanwijzing). Laten uitlekken en onder koud stromend water afspoelen. Opnieuw laten uitlekken en apart zetten om te laten afkoelen.
    3. Wortel, paprika, bleekselderij en komkommer in een grote slakom doen. De dressing maken: vissasus en suiker vermengen tot de suiker is opgelost. Azijn, sojasaus, chilipeper en knoflook toevoegen. Schenk de dressing over de groenten.
    4. Laat de afgekoelde kip uitlekken en dep het vlees droog met keukenpapier. Snijd de kip dan in stukken. Kip en pasta aan de groenten met dressing toevoegen. Afdekken en minstens 1 uur in de koelkast laten marineren. Laat de salade op kamertemperatuur komen alvorens te serveren.

    Variaties en tips

    • Gebruik andere pastavormen, zoals amori of gemelli (kleine spiralen). * • Maak de salade met 600 g witte vis, zoals schelvis, schol of wijting, in plaats van met kip. Pocheer de vis 8-12 minuten tot hij net gaar en stevig is. * • Vervang de kip door gepelde, gekookte garnalen en/of krabvlees (indien mogelijk uitgelekt). Voeg een handvol taugé toe aan de andere groenten, als u dat wenst, en garneer de salade met fijngehakte verse kruiden, zoals munt, koriander of basilicum.

    Pluspunten

    • Zonder vel is kippenvlees vetarm en bovendien bestaat het vet voor het grootste deel uit onverzadigde vetzuren. * • Dankzij de combinatie van rauwe worteltjes, paprika en bleekselderij bevat deze salade veel vitaminen, vooral vitamine C.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, C, niacine * ✓✓ koper, selenium * ✓ B1, B6, ijzer, kalium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren