Curry aardappels met sperziebonen en garnalen

    Curry aardappels met sperziebonen en garnalen

    20keer bewaard
    1uur10min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Dit is mijn versie van aardappels, sperziebonen en garnalen in curry. Heerlijk! Het is een erg veelzijdig recept omdat het zonder garnalen meteen vegetarisch is! Gebruik als het kan een kerriepoeder van Trinidad. Serveren met gestoomde basmatirijst of naan.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 250 gr middelgrote garnalen, gepeld en schoongemaakt
    • 1 eetlepel witte wijnazijn
    • 1 eetlepel viskruiden
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 kleine ui, fijngesneden
    • 1 stengel selderie, fijngesneden
    • 1 kleine wortel, fijngesneden
    • 1/2 rode paprika, fijngesneden
    • 1/4 Scotch bonnet chilipeper, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 eetlepel kerriepoeder
    • 125 ml water
    • 2 aardappels, in blokjes
    • 500 ml heet water
    • 125 gr diepvries sperziebonen, ontdooid
    • 1 bosje verse koriander, fijngesneden
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Garnalen, witte wijnazijn, viskruiden en komijn in een kom omscheppen.
    2. In een pan op middelhoog vuur de olie verwarmen en daarin in 5-7 minuten de ui bruin bakken. Selderie, wortel, rode paprika en Scotch bonnet erdoor roeren en in 5 minuten zacht bakken. Knoflook toevoegen en nogmaals 3 minuten bakken. In een kleine kom de kerriepoeder door 125 ml water kloppen en samen met de aardappelblokjes aan de pan toevoegen. Door elkaar roeren en gedurende 2-3 minuten laten koken. 500 ml heet water toevoegen en de pan aan de kook brengen. De sperziebonen voorzichtig in de pan leggen en de pan ong. 15-20 minuten laten sudderen tot de aardappels zacht zijn. Garnalen toevoegen en wederom 5 minuten koken. Net voor het serveren garneren met korianderblaadjes en met zout en peper op smaak brengen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren