Opkikker van rode paprika

    Opkikker van rode paprika

    1keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Verse vruchten- en groentesappen drinken is een van de eenvoudigste manieren om vitaminen en mineralen door uw lichaam te laten opnemen. Vooral groenten bieden veel afwisseling, omdat u daarvan zowel zoete als hartige en zelfs pikante drankjes kunt maken. Dit drankje kunt u op elk moment van de dag als opkikker serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 grote rode paprika
    • 200 ml tomatensap
    • 4 stengels bleekselderij, grof gesneden
    • een paar druppels tabasco
    • Ter garnering
    • ijsblokjes
    • paprikapoeder
    • blaadjes bleekselderij (desgewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. De grill zo heet mogelijk voorverwarmen. Grill de paprika ong. 10 minuten tot de schil geblakerd is. Daarbij regelmatig keren. Doe de paprika in een plastic zak en laat hem een kwartier rusten tot hij koud genoeg is om in de hand te nemen.
    2. Schil verwijderen, paprika halveren, zaad, stengel en witte vliezen verwijderen. Snijd het vruchtvlees in stukjes en pureer dit samen met tomatenspa en bleekselderij in een mixer of keukenmachine tot een smeuïg mengsel. U kunt het nog smeuïger maken door het sap te zeven. Tabasco toevoegen. Giet het drankje in 2 grote glazen en voeg enkele ijsblokjes toe. Bestrooi met een snufje paprikapoeder en garneer eventueel met de blaadjes bleekselderij. Direct serveren.

    Variaties en tips

    • Voor een fruitige opkikker van rode bieten en bleekselderij, raspt u 1 rauwe rode biet grof en snijdt u 2 stengels bleekselderij in schijfjes. Met blender of staafmixer vermengen, samen met de geraspte schil van 1 sinaasappel en 150 ml appelsap. Voeg een snufje kaneel toe en serveer in glazen met ijsblokjes. * • Voor een opkikker van worteltjes, gember en sinaasappel, snijdt u 2 appels en 2 sinaasappels, geschild en zonder pit, in stukken. Pureer ze met ½ tl geraspte verse gemberwortel en 500 ml wortelsap.

    Pluspunten

    • De hoeveelheid vitaminen in dit drankje doet zijn naam ‘opkikker’ eer aan. Rode paprika's zijn een uitstekende bron van zowel bètacaroteen (een antioxidant dat het lichaam omzet in vitamine A) als vitamine C. Tomatensap is ook een goede bron van vitamine C. * • Bleekselderij bevat kalium. Daarnaast heeft het een diuretische werking; het helpt vocht afdrijven en zout behouden, zodat het een hoge bloeddruk kan verlagen.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, C * ✓✓ E * ✓ B6, foliumzuur, niacine, kalium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren