Kaas-uientaart

    Kaas-uientaart

    12keer bewaard
    50min


    Maak dit als eerste!

    Het geheim van deze taart is het deeg! Als u liever geen reuzel gebruikt, neem dan boter of margarine. Heerlijk simpel en verrukkelijk!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 170 gr witte bloem
    • mespuntje zout
    • ¼ theelepel bakpoeder
    • 90 gr reuzel
    • water om te mengen
    • 225 gr ui, zeer fijngesneden
    • 60 gr geraspte kaas
    • 2 eetlepels melk
    • 30 gr boter
    • kruiden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Bloem, zout en bakpoeder in een kom doen. Reuzel erin wrijven en met water tot een stijve pasta kneden.
    2. De uien in een beetje water koken tot ze zacht zijn. Goed afgieten.
    3. De helft van de pasta uitrollen en daarmee een taartvorm bedekken. De ui over de bodem verdelen. Kaas erover strooien, zout en peper erover strooien en klontjes boter erover verdelen. Melk toevoegen.
    4. Het resterende deeg uitrollen en op de taart leggen. In de bovenlaag 2 scherpe sneetjes maken. Met een kwastje insmeren met ei en in een matig hete oven 20-25 minuten bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren