Paprika's met kaas en linguine

    Paprika's met kaas en linguine

    24keer bewaard
    1uur5min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze paprika's, gevuld met dunne pasta in een hartige saus, is het ideale voorgerecht voor 4 personen of een lichte vegetarische lunch voor 2. Serveer er in het laatste geval een salade bij en veel warm brood. U kunt alle kleuren paprika gebruiken voor dit gerecht, maar groene paprika's zijn het minst geschikt, omdat die minder zoet zijn.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 grote rode, oranje of gele paprika's
    • 50 g linguine
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 50 g rijpe cheddar, geraspt
    • 1¼ tl mosterdpoeder
    • 3 el halfvolle melk
    • 3 el fijngesneden verse bieslook
    • ¼ tl gedroogde majoraan of oregano
    • 2 tomaten, zonder schil, zaad verwijderd en in blokjes
    • peper en zout
    • verse bieslook ter garnering
    • Om te serveren (desgewenst)
    • blaadjes sla

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4. Halveer de paprika's en snijd daarbij precies in het midden door het steeltje. Verwijder de zaadlijsten. Kook de paprikahelften 6-8 minuten tot ze zacht zijn. Laat ze goed uitlekken en leg ze op keukenpapier.
    2. De linguine 10 minuten in kokend water beetgaar koken, of volgens de gebruiksaanwijzing. Goed laten uitlekken en opzij zetten.
    3. De eieren opkloppen met kaas, mosterdpoeder, melk, bieslook en majoraan of oregano. Tomaten toevoegen en op smaak brengen.
    4. Verdeel de paprika's over een diepe oven- of braadschotel. Houd ze horizontaal door ze met stukjes verfrommeld aluminiumfolie te ondersteunen (anders valt de vulling eruit). Vul elke paprikahelft voor de helft met linguine en schep er dan het ei-kaasmengsel bovenop.
    5. Bak de paprika's 20-25 minuten tot de vulling stevig is en goudbruin wordt. Garneren met bieslook en serveer er eventueel een gemengde salade bij.

    Variaties en tips

    • Gebruik 60 g verse linguine in plaats van gedroogde. Verse linguine moeten slechts 2-3 minuten koken. * • Voor een steviger gerecht kunt u nog 150 g extra linguine koken, terwijl de paprika's in de oven staan. Meng ze met 1 eetlepel fijngesneden verse bieslook. Serveer de pasta op een bord met de paprika's er bovenop. * • Voor een complete maaltijd voor 2 personen laat u 1 blik tonijn, circa 100 g, uitlekken en voegt u het toe aan het eiermengsel. Serveer 2 paprikahelften per persoon. * • Voeg 4 ontpitte groene olijven, fijngesneden, toe aan het eiermengsel.

    Pluspunten

    • Paprika's zijn een uitstekende bron van vitamine C. Per 100 g bevatten ze meer dan tweemaal zoveel vitamine C als sinaasappels. Rode, oranje en gele paprika's zijn ook rijk aan bètacaroteen. Vitamine C en bètacaroteen zijn krachtige antioxidanten die bescherming bieden tegen verschillende ziekten, waaronder kanker en hartziekten.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, B1, B6, C, E, niacine * ✓✓ B12

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren