Paradijselijke groentesoep

    Paradijselijke groentesoep

    19keer bewaard
    30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een uitgebreid assortiment groenten gekookt in tomatensap en bouillon zorgt voor een eenvoudige, vullende soep met een fantastische smaak. Voor dit recept kunt u groenten uit de diepvries gebruiken, zoals broccoli, bonen en erwten. Deze zijn sneller klaar dan verse groenten en ze bevatten evenveel voedingsstoffen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 ml kokend water
    • 1 blokje groentebouillon, verkruimeld, of 2 tl groentebouillonpoeder of -pasta
    • 1 l tomatensap
    • 2 knoflookteentjes, uitgeperst
    • 4 lente-uitjes, fijngesneden
    • 1 grote aardappel, geschraapt en in blokjes
    • 1 grote wortel, in blokjes
    • 100 g broccoliroosjes uit de diepvries
    • 100 g witte kool, versnipperd of grofgesneden
    • 50 g diepvriessperziebonen
    • 50 g diepvrieserwten
    • 50 g diepvriestuinbonen
    • 8 grote takjes verse basilicum
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Het kokende water in een pan gieten en al roerend bouillon, tomatensap, knoflook, lente-ui, aardappel en wortel toevoegen. Aan de kook brnegen, het vuur laag zetten en de pan afdekken. Laat de soep ong. 10 minuten sudderen, daarbij af en toe roeren.
    2. Eventuele grote broccoliroosjes met een scherp mes in kleinere stukken snijden en aan de soep toevoegen. Witte kool, sperziebonen, erwten en tuinbonen aan de pan toevoegen. De soep weer aan de kook brengen, het vuur lager zetten, maar aan de kook houden. Nogmaals 5 minuten laten koken tot de groenten gaar, maar nog knapperig zijn.
    3. De soep proeven en op smaak brengen. In voorverwarmde kommen scheppen. De helft van de basilicum in kleine stukjes snijden of knippen en over de soep strooien. Taaie stukjes tak weggooien. Een heel takje basilicum boven op de soep leggen en direct serveren.

    Variaties en tips

    • In plaats van 4 afzonderlijke soorten groenten te gebruiken kunt u ook 250 g gemengde groenten gebruiken. Er zijn verschillende combinaties verkrijgbaar om te koken of te roerbakken, die allemaal geschikt zijn om snel soep mee te maken. * • Voor een hartige soep voegt u 1 blik kievitsbonen, circa 400 g, uitgelekt en afgespoeld, toe met de diepvriesgroenten. Voeg 1 theelepel pesto toe aan elke portie soep en bestrooi met 1 theelepel licht geroosterde pijnboompitten. * • U kunt de samenstelling van de soep laten afhangen van de groenten die u in huis hebt. Probeer bijvoorbeeld 1 geschilde bataat met of in plaats van de gewone aardappel en voeg 1 geschilde en in blokjes gesneden koolraap toe voor een hartige knolgroentesoep.

    Pluspunten

    • Dit is een gerecht waarin de groenten rauw aan de kookvloeistof worden toegevoegd, zonder ze in vet te bakken. Het resultaat is een soep die bijna geen vet bevat. * • Verschillende soorten vruchten en groenten bevatten ook verschillende bio-actieve stoffen, daarom is afwisseling zo belangrijk. Deze soep bevat een goede mix.

    Bevat per portie

    ✓✓ ✓ A, C * ✓ ✓ B6 * ✓ ijzer

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren