Pasta frittata

    Pasta frittata

    9keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Pasta is handig en in een omelet een heerlijk alternatief voor aardappels, vooral als u nog restjes van een vorige maaltijd hebt. In deze versie worden ham en heel veel groenten toegevoegd. Als bijgerecht maakt u een salade van courgette en tomaat. Voor een eenvoudige maar voedzame lunch serveert u de frittata met brood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 100 g campanelle (pastaklokjes) of andere vormen, zoals fusilli (spiralen) of 225 g gekookte pasta
    • 2 el olijfolie, extra vergine
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
    • 1 grote rode paprika, zaad verwijderd en fijngesneden
    • 100 g gerookte ham, in blokjes
    • 100 g uitgelekte maïs uit blik of ontdooide diepvriesmaïs
    • 6 groene olijven, zonder pit
    • 6 grote eieren
    • Salade van tomaat en courgette
    • 2 courgettes, grofgeraspt en uitgeknepen om het te veel aan vocht te verwijderen
    • 4 rijpe tomaten, grofgesneden
    • 2 el fijngesneden verse basilicum
    • 2 el citroensap
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Kook de pasta indien nodig in 10-12 minuten al dente, of volgens de gebruiksaanwijzing. Afspoelen onder koud stromend water en laten uitlekken.
    2. In een grote braadpan de olie verhitten en daarin ui en knoflook op een middelhoog vuur bakken tot ze kleuren. Rode paprika toevoegen en nogmaals 5 minuten bakken tot alles zacht is.
    3. Ham, maïs, olijven en pasta toevoegen en de ingrediënten gelijkmatig over de pan verdelen. De eieren opkloppen met 3 eetlepels water en op smaak brengen. In de pan schenken.
    4. 8-10 minuten op een laag vuur bakken tot de omelet een stevige structuur heeft gekregen. Intussen de grill voorverwarmen. Zet de pan onder de grill, dicht onder het grillelement. Gratineer de omelet enkele minuten, zodat ook de bovenkant stevig is.
    5. Terwijl de omelet op het vuur staat, kunt u de salade maken. Meng courgette en tomaat met basilicum en citroensap. Op smaak brengen (et citroensap trekt sap uit de courgettes, dus meng de salade pas kort voor u hem gaat serveren.)
    6. Serveer de frittata in stukken gesneden met de salade. Knapperig brood past er uitstekend bij.

    Variaties en tips

    • Voor een vegetarische versie vervangt u de ham door 85 g erwten uit de diepvries. Voeg de erwten toe terwijl u de paprika bakt, zodat ze gaar zijn voor u het eiermengsel toevoegt. Voor een vegetarische versie met een milde kerriesmaak laat u de olijven weg en voegt u 1 theelepel madras-kerriepasta toe aan het ei. * • Gebruik gescheurde verse koriander in plaats van basilicum in de salade.

    Pluspunten

    • Eieren worden vaak in combinatie met vetrijke producten geserveerd, zoals beboterde toast of gebakken spek. Door ze in plaats daarvan met veel groenten te combineren, passen ze in een gezonde en evenwichtige voeding. Eieren zijn een goede bron van eiwit en bevatten veel nuttige hoeveelheden vitamine A, B2, B12, E en niacine. * • Maïs levert veel voedingsvezels en vitamine A.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, B12, C * ✓✓ B1, B2, B6, foliumzuur, niacine, ijzer * ✓ E, kalium, koper, selenium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren