Pasta met kalkoen en prei

    Pasta met kalkoen en prei

    49keer bewaard
    1uur15min


    25 personen hebben dit gemaakt

    Deze maaltijd valt zowel bij kinderen als volwassenen in de smaak en is dus een ideale gezinsmaaltijd. Het is een uitstekend gerecht voor een doordeweekse dag, waarbij groenten, pasta en broodkruimels een bescheiden portie eiwitrijk en vetarm voedsel aanvullen. Serveer met een salade en als nagerecht een vruchtenpudding.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 worteltjes, in plakjes
    • 400 g stengels prei, in ringetjes
    • 450 ml groente- of kippenbouillon
    • 300 ml witte wijn of extra bouillon
    • 300 g cavarelli (geplooide schelpen) of andere pastavormen zoals fusilli (spiralen)
    • 2 el extra vergine olijfolie
    • 400 g kalkoenfilet, zonder vel en in dunne reepjes
    • 300 ml halfvolle melk
    • 50 g bloem
    • peper en zout
    • Voor de bovenlaag
    • 50 g vers volkorenbroodkruim
    • 2 el geraspte cheddar
    • 2 el fijngehakte verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Worteltjes en prei in een pan doen, bouillon en wijn toevoegen (als u die gebruikt) en aan de kook brengen. Het vuur laag zetten, de pan afdekken en ong. 15 minuten laten koken tot de wortels gaar zijn maar niet zacht.
    2. De groenten laten uitlekken en de bouillon bewaren. Schep de groenten in een grote, vuurvaste schaal. Breng de bouillon in de pan opnieuw aan de kook en laat indampen tot er ong. 300 ml overblijft. Apart zetten en laten afkoelen.
    3. De pasta in 10-12 minuten in kokend water al dente koken (of volgens de gebruiksaanwijzing). Goed laten uitlekken en aan de groenten toevoegen. Goed vermengen. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5.
    4. In een pan de olie verhitten en daarin het kalkoenvlees al roerend 5-10 minuten lichtbruin bakken. Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan en vermeng het met de pasta en groenten.
    5. Haal de pan van het vur en voeg melk en afgekoelde bouillon toe. Voortdurend kloppen en de bloem bij de vloeistof strooien. Zet de pan weer op het vuur en breng de saus al kloppend weer aan de kook. Zet het vuur lager, en laat in ong. 3 minuten tot een zachte, smeuïge saus inkoken. Regelmatig kloppen en op smaak brengen met zout en peper.
    6. Schenk de saus gelijkmatig over het pastamengsel. Vermeng broodkruim, kaas en peterselie en verdeel dit gelijkmatig over de pasta. Schuif de schaal in de oven en bak ong. 15 minuten tot de bovenlaag krokant en goudbruin is.

    Variaties en tips

    • Gebruik kipfilets in plaats van het kalkoenvlees en gebruik pasta met spinaziesmaak in plaats van witte pasta. * • Prei en worteltjes kunt u vervangen door 450 g broccoliroosjes en 175 g champignons. Laat de broccoli slechts 4-5 minuten koken en bak de champignons, in schijfjes gesneden als het grote zijn, met het kalkoenvlees.

    Pluspunten

    • Kalkoenvlees is een van de vetarmste vleessoorten en de meeste vetten zitten in het vel, dat er in dit geval niet aan zit. * • Pasta is rijk aan zetmeelrijke koolhydraten en is dus een uitstekende energiebron voor het hele gezin. De energie wordt langzaam vrijgegeven tijdens de vertering, zodat u tussen de maaltijden door geen honger krijgt.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, B12, C, niacine, calcium * ✓✓ B1, B6, foliumzuur, ijzer, kalium, koper, selenium * ✓ B2

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    GreetVanParys
    0

    Had alles in de diepvries zitten is heel lekker en makkelijk en kids loved is en ik en man ook natuurlijk - 30 mei 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren