Pasta met tweekazensaus

    Pasta met tweekazensaus

    3keer bewaard
    20min


    Maak dit als eerste!

    Na een drukke dag is dit één van de snelste oplossingen voor een voedzame gezinsmaaltijd – het kaasmengsel wordt bereid terwijl de pasta en de erwten koken. Als u de pasta goed heet toevoegt aan de Parmezaanse kaas en ricotta, smelt de kaas en ontstaat zo een romige saus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 g fusilli (spiraaltjes) of andere pasta
    • 225 g diepvriesdoperwten
    • 50 g Parmezaanse kaas, vers geraspt
    • 2 el extra vergine olijfolie
    • 150 g ricotta
    • peper en zout
    • verse basilicum of oregano, in fijne reepjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Kook de pasta in kokend water. Voeg de erwten 3-5 minuten voor het einde van de kooktijd van de pasta (volg de instructies op de verpakking) toe en laat opnieuw koken tot de pasta al dente is en de erwten gaar.
    2. Vermeng in een kom intussen Parmezaanse kaas en olijfolie tot een dikke pasta. Voeg vervolgens de ricotta toe en vermeng alles goed. Op smaak brengen met zout en peper.
    3. De pasta laten uitlekken en 6 eetlepels kookwater bewaren. De hete pasta onmiddellijk door het kaasmengsel scheppen en alles goed vermengen. Voeg het apart gehouden kookwater toe, zodat de saus dunner wordt.
    4. Breng desgewenst nog op smaak en bestrooi rijkelijk met fijne reepjes verse basilicum of oregano. Direct serveren.

    Variaties en tips

    • U kunt in dit gerecht allerlei groenten gebruiken. Indien u verse groenten gebruikt, snijd ze dan klein genoeg, zodat ze tegelijk met de pasta gaar zijn. Probeer bijvoorbeeld broccoliroosjes, geraspte wortels, sperziebonen of maïskorrels. * • Voeg op het einde van stap 3 geraspte rauwe courgette of geraspte wortels toe. Rauwe groenten bevatten veel meer voedingsvezels en vitaminen dan gekookte. * • U kunt ook zongedroogde tomaten aan de saus toevoegen. Laat ze goed uitlekken en snijd ze in dunne reepjes. * • Wilt u het gerecht een extra Mediterraan tintje geven, vervang dan de erwten door verse tuinbonen of tuinbonen uit de diepvries. Verkruimel dan met een vork 100 g uitgelekte fetakaas en klop er 50 g zachte geitenkaas door, zodat een dik mengsel ontstaat. Roer er een beetje kookwater van de pasta door, zodat de saus wat dunner wordt en breng desgewenst op smaak met peper en zout en een beetje geraspte citroenschil. Roer er vlak voor het serveren de fijngehakte verse dille door.

    Pluspunten

    • Parmezaanse kaas, die traditioneel bij verschillende pastagerechten wordt geserveerd, bevat veel vet. In dit gerecht gebruiken we slechts een kleine hoeveelheid vanwege de sterke smaak, en we combineren hem met ricotta, die veel minder vet bevat (ricotta bevat 11 g vet per 100 g, volle, zachte kaas daarentegen bevat 47 g vet per 100 g). * • Erwten zijn een goede bron van vezels en ze leveren bovendien vitamine C, foliumzuur, ijzer en zink. Ze bevatten ook B-vitaminen, vooral vitamine B1. Het is een van de zeldzame eiwitrijke groentesoorten die ook rijk is aan foliumzuur.

    Bevat per portie

    ✓✓ calcium, ijzer, koper, zink * ✓ A, B1, B12, foliumzuur, niacine, selenium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren