Pasta met verse salie, rucola en feta

    Pasta met verse salie, rucola en feta

    18keer bewaard
    30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit snelle hoofdgerecht kan zowel koud als warm worden geserveerd. Over de pasta komt een laagje feta, een kaas die met zijn verse, zoute smaak goed bij de pancetta (Italiaanse spek), kikkererwten en tomaten in de saus past. Voor het beste resultaat gebruikt u voor dit gerecht pastabuisjes of een andere dikke pastasoort.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 g pastabuisjes, zoals casarecce, penne of macaroni
    • 50 g pancetta, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden (desgewenst)
    • 2 sjalotjes, fijngesneden
    • 8 verse salieblaadjes, gescheurd
    • 1 blik kikkererwten, circa 400 g, uitgelekt
    • 1 blik fijngesneden tomaten, circa 400 g
    • snufje suiker
    • 50 g rucola, eventueel zonder steeltjes
    • 100 g feta, verkruimeld
    • peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de pasta in 10-12 minuten in kokend water al dente (of volgens de gebruiksaanwijzing). Goed laten uitlekken.
    2. Terwijl de pasta kookt een grote braadpan op middelhoog vuur verhitten. Pancetta, knoflook, sjalotjes en salie toevoegen en 6-8 minuten laten bakken tot de pancetta goudbruin is en de sjalotjes zacht zijn. Daarbij regelmatig roeren.
    3. Kikkererwten, tomaat met sap en suiker toevoegen en aan de kook brengen. Het vuur lager zetten en 10 minuten laten sudderen tot de saus een beetje is ingedikt. Op smaak brengen met peper (zout is vanwege de feta overbodig).
    4. Pasta toevoegen en goed met de saus vermengen. Rucola toevoegen en er voorzichtig doorheen scheppen. Als laatste de feta erover strooien en serveren.

    Variaties en tips

    • Gebruik stukjes gescheurde radicchio of jonge spinazie in plaats van rucola. Voeg ze pas een minuut voor het einde van de bereidingstijd toe zodat ze structuur en vitaminen behouden. * • Om de hoeveelheid voedingsvezels te verhogen, kunt u volkorenpasta gebruiken. Die past goed bij de rijke saus en pittige kaas. * • Voor een vegetarische variant gebruikt u in plaats van de pancetta 2 blikken kikkererwten in plaats van 1. * • Verse salie past goed bij bonen; vervang de kikkererwten daarom door flageolets, cannellini-, kievits- of limabonen. Bonen uit blik zijn handig en snel klaar, maar gedroogde bonen die u weekt en kookt, hebben een betere structuur.

    Pluspunten

    • Feta bevat veel vetten en zout, maar omdat hij zo sterk smaakt, hebt u slechts een beetje nodig. Net als andere kazen is feta een goede bron van eiwit, calcium en fosfor, en levert hij nuttige hoeveelheden B-vitaminen en vitamine E.

    Bevat per portie

    ✓✓ C, E, niacine, calcium, ijzer, koper, selenium * ✓ B1, foliumzuur, kalium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren