De beste Italiaanse pastasaus

    De beste Italiaanse pastasaus

    12keer bewaard
    5uur10min


    146 personen hebben dit gemaakt

    Het geheim van deze pastasaus is soda bicarbonaat. Proef niet meteen nadat u het soda heeft toegevoegd; als u even wacht zal de saus u verrassen. Parmezaanse kaas erdoor roeren en laten sudderen. De aroma's een nacht lang laten intrekken en de saus serveren met uw favoriete pasta.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 blikjes (400 gr) hele gepelde vleestomaten
    • 1 fles (700 gr) passata (tomatensaus)
    • 680 gr tomatenpuree
    • 675 ml water
    • 280 gr verse champignons, in plakjes
    • 2 uien, fijngesneden
    • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 4 theelepels suiker
    • 1 bosje verse basilicum, fijngesneden
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 2 mespuntjes soda bicarbonaat (baksoda)
    • 4 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5uur  ›  Klaar in:5uur10min 

    1. Tomaten, passata, tomatenpuree, water, champignons, ui, knoflook, suiker, zout, peper, basilicum en 1 mespuntje soda bicarbonaat in een grote sauspan al roerend aan de kook brengen. Vuur laag zetten en minstens 4 uur laten sudderen.
    2. Resterende soda bicarbonaat toevoegen. De saus gaat schuimen. Onder regelmatig roeren verder laten sudderen tot deze ingedikt en bijna bruin is. De restjes langs de pan losschrapen en door de saus roeren.
    3. Als een vork in de saus kan blijven staan de Parmezaanse kaas toevoegen. Let op dat de kaas niet verbrand. Proeven en als de saus te scherp of te zuur is nog een mespuntje soda bicarbonaat toevoegen en een 1/2 uur door laten sudderen.
    4. Laten afkoelen, afdekken en een nacht in de koelkast laten staan. De volgende dag opwarmen en serveren.

    Tip:

    Deze saus kun je goed invriezen!

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    Klopt de hoeveelheid tomatenpuree...lijkt me zo veel? Vriendelijke groet van Annette - 16 dec 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren