Pastasalade met kip en basilicum

    Pastasalade met kip en basilicum

    9keer bewaard
    30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Verbaas familie en vrienden met deze gezonde, voedzame pastasalade. Snel klaar, en dus ook ideaal voor doordeweekse dagen en van tevoren te maken. Citroensap en witte wijn in de pasta verfijnen niet alleen de smaak, maar verminderen tevens het gebruik van olie.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 g macaroni (pijpjes of schelpjes)
    • 100 g peultjes
    • 3 el extra vergine olijfolie
    • fijngeraspte schil en sap van 1 citroen
    • 4 el droge witte wijn
    • 400 g kipfilet, in blokjes van circa 2 cm
    • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
    • 3 romatomaten, elk in 6 partjes
    • 50 g ontpitte zwarte olijven
    • 1 klein bosje verse basilicum, circa 20 g
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Voeg een minuut voor het einde van de kooktijd de peultjes toe. Giet het water af, houd alles onder koud stromend water en giet het water opnieuw af.
    2. Vermeng in een grote slakom 2 eetlepels olie met de wijn en schil en sap van de citroen. Peper en zout toevoegen. Macaroni en peultjes toevoegen en de schaal voorzichtig omscheppen totdat alles bedekt is. Een beetje laten afkoelen.
    3. Intussen de resterende eetlepel olie in een grote koekenpan verhitten en daarin kip en knoflook 5-6 minuten op een hoog vuur roerbakken tot deze lichtbruin en helemaal gaar is. Door de macaroni scheppen.
    4. Tomaten en olijven over de schotel verdelen. Strooi er basilicumblaadjes over; scheur de grotere blaadjes eerst in stukjes. Schep de kom voorzichtig om en serveer de salade terwijl de kip nog warm is.

    Pluspunten

    • De vitamine C van het vers geperste citroensap en de tomaten versterkt de opname van ijzer uit de kip. * • Pasta is een uitstekende bron van zetmeelrijke koolhydraten, bevat weinig vet en levert waardevolle vitaminen, vooral de in water oplosbare B-vitaminen die de mens nodig heeft.

    Variaties en tips

    • Vervang voor een kip-couscoussalade de macaroni door couscous. Schenk 600 ml water over 200 g couscous en laat dit 5 minuten intrekken. Giet overtollig water af en meng er dan citroenschil, sap, olie en wat peper en zout door. Laat de wijn weg. Roerbak de kipreepjes en voeg 2 minuten voor het einde van de baktijd 250 g in plakjes gesneden courgette toe. Voeg dit samen met tomaten en olijven aan de couscous toe, en gebruik gladde peterselie in plaats van basilicum. Schud voor het opdienen de salade voorzichtig door elkaar. * • Gebruik restjes gare kip. Vermeng de kip met macaroni en peultjes en sla stap 3 over. Maak de dressing uit stap 2 ofwel zonder knoflook, of met 1 geperst teentje knoflook.

    Bevat per portie

    ✓✓ B1, B6, C, niacine, ijzer, koper, selenium * ✓ A, B2, E, foliumzuur, kalium, zink

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren