Pastasalade met gerookte forel

    Pastasalade met gerookte forel

    11keer bewaard
    40min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijke pastasalade is perfect als doordeweekse maaltijd en erg gezond voor het hart. Serveer er ciabattabrood bij en voeg de rucola vlak voor serveren toe, dan is het niet erg als er iemand te laat komt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 rode paprika, zaad verwijderd en in vieren
    • 1 gele paprika, zaad verwijderd en in vieren
    • 275 g penne rigate (geribbelde penne) of andere pastavormpjes
    • 2 gerookte forelfilets, à circa 150 g
    • 1 sinaasappel
    • 1 grote avocado
    • 2 lente-uitjes, in schijfjes
    • 2 el kappertjes, goed uitgelekt
    • 50 g rucola
    • Voor de dille-citroendressing
    • 4 el kwark
    • 2 tl citroensap
    • 1 tl dijonmosterd
    • 2 el fijngehakte verse dille
    • ½ tl basterdsuiker
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de grill voor. Leg de paprika's met het vel naar onderen op het rooster onder de grill, en rooster ze ong. 10 minuten tot het vel zwart geblakerd is. Onder de grill vandaan halen en in een afgesloten plastic zak laten afkoelen.
    2. Intussen een grote pan water aan de kook brengen en daarin de pasta in 10-12 minuten al dente koken (of volgens de gebruiksaanwijzing). Goed laten uitlekken, onder koud stromend water afspoelen en nogmaals laten uitlekken. Schep de pasta in een grote schaal.
    3. Breek de forelfilets in beetgrote stukken en verwijder eventueel het vel en de graten. Schil de sinaasappel, verwijder de witte vliesjes van de losse partjes en halveer de partjes. Halveer en schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes. Leg opzij. Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met peper en zout.
    4. Schil de paprika's en snijd ze in reepjes. Paprika, forel, sinaasappel, avocado, lente-ui en kappertjes aan de pasta toevoegen en vervolgens de dressing er goed doorheen scheppen. Net voor serveren de rucola toevoegen en nog even goed vermengen.

    Variaties en tips

    • Voor een pastasalade met garnalen vervangt u de forel door 200 g gepelde gekookte garnalen, en paprika en sinaasappel door 200 g geschilde fijngesneden ananas. * • Maak een limoen-basilicumdressing door het citroensap te vervangen door 1 eetlepel limoensap en de dille door fijngehakt vers basilicum. * • Meng in plaats van rucola 100 g jonge spinazie met de pasta.

    Pluspunten

    • Gerookte forel is meestal regenboogforel en net als verse regenboogforel is gerookte forel een uitstekende bron van vitaminen en mineralen en gezonde vetten. * • Paprika's zijn een uitstekende bron van vitamine C, maar het gehalte aan bètacaroteen hangt af van de kleur van de paprika. Groene paprika's bevatten 265 µg caroteen per 100 g, terwijl rode paprika's wel 3840 µg per 100 g bevatten. * • Er worden naar het schijnt meer dan 500 verschillende soorten pasta gegeten in Italië, waarvan er buiten de landsgrenzen slechts 50 echt bekend zijn. Pasta bevat weinig vetten en veel zetmeelrijke (complexe) koolhydraten en is een van de populairste voedingsmiddelen.

    Bevat per portie

    ✓✓ A, B1, B6, B12, C, niacine * ✓✓ E, kalium, koper, selenium * ✓ B2, calcium, foliumzuur, ijzer, zink

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren