Pastasoufflé

    Pastasoufflé

    6keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Met een bovenlaagje van opgeklopt eiwit en bestrooid met Parmezaanse kaas wordt een eenvoudig gerecht op basis van pasta en groenten iets heel speciaals. In deze soufflé kunt u naar eigen gelieve verschillende groenten met de pasta combineren. Serveren met een salade van witlof en waterkers, boordevol vitaminen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 30 g gedroogd eekhoorntjesbrood
    • 150 ml kokend water
    • 125 g kleine pastavormpjes, zoals ditali (buisjes) of conchiglie (schelpjes)
    • 1 el extra vergine olijfolie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 30 g bloem
    • 250 ml halfvolle melk
    • 2 eieren, gescheiden
    • 2 el fijngehakte verse peterselie
    • 1 blik maïs, circa 350 g, uitgelekt
    • 2 el vers geraspte Parmezaanse kaas
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C/gasstand 5. Overgiet het gedroogd eekhoorntjesbrood in een kommetje met kokend water, dek deze af en laat de paddenstoelen 15 minuten weken.
    2. Terwijl het eekhoorntjesbrood weekt, kookt u de pasta in 10-12 minuten in kokend water al dente (of volgens de gebruiksaanwijzing). Goed laten uitlekken.
    3. Het eekhoorntjesbrood laten uitlekken en fijnsnijden. Bewaar het weekvocht. In een pan met zware bodem de olie verhitten en daarin ui, knoflook en eekhoorntjesbrood 4 minuten bakken tot de ui zacht, maar niet bruin is. Bloem erover strooien en goed vermengen. Langzaam de melk toevoegen, al roerend aan de kook brengen en laten sudderen tot de saus dikker wordt. Op smaak brengen met zout en peper.
    4. Giet de helft van de saus in een kom. Eierdooiers toevoegen en opzij zetten. Het bewaarde weekvocht aan de saus in de pan toevoegen en vervolgens de gekookte pasta, peterselie en mais. Schep dit mengsel in een ingevette vuurvaste schotel van 1,4 liter.
    5. Klop het eiwit stijf, voeg 2 eetlepels stijfgeklopt eiwit toe aan de saus in de kom zodat deze wat luchtiger wordt. Vervolgens het resterende eiwit toevoegen en alles met een metalen lepel vermengen.
    6. Verdeel het eiwitmengsel over het pastamengsel en spreid het uit tot aan de rand van de schotel. Bestrooi de soufflé met Parmezaanse kaas en bak hem 25 minuten tot hij gerezen en mooi goudbruin is. Serveer de soufflé onmiddellijk, voor hij inzakt.

    Variaties en tips

    • Vervang eekhoorntjesbrood en maïs door 350 g broccoliroosjes. Kook de broccoli circa 3 minuten in kokend water net gaar. Laat uitlekken en bewaar 150 ml van de kookvloeistof. Gebruik die in plaats van de weekvloeistof van het eekhoorntjesbrood. * • Gebruik volkorenpasta in plaats van witte.

    Pluspunten

    • Maïs levert nuttige hoeveelheden voedingsvezels en vitamine A. * • Eieren zijn een goedkope bron van eiwit en bevatten nuttige hoeveelheden vitamine A, E, B2, B12 en niacine.

    Bevat per portie

    ✓✓ B12, calcium * ✓ A, B1, B2, niacine, ijzer, selenium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren