Penne primavera

    Penne primavera

    3keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Deze Italiaanse klassieker is bedoeld om het beste uit vers geoogste lentegroenten te halen. Dankzij de uitgebreide keuze die u tegenwoordig in de supermarkten vindt, kunt u dit gerecht het hele jaar door bereiden. U kunt het ook maken met ingrediënten die u op dat moment in huis heeft, waaronder diepvriesgroenten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 350 g penne of andere pasta
    • 175 g jonge asperges
    • 175 g sperziebonen, schoongemaakt en in stukken van 3 cm
    • 175 g vers gedopte erwten
    • 1 el extra vergine olijfolie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 85 g pancetta, fijngesneden
    • 125 g champignons, fijngesneden
    • 1 el bloem
    • 250 ml droge witte wijn
    • 4 el room
    • 2 el fijngehakte gemengde verse kruiden, zoals peterselie en tijm
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de pasta in 10-12 minuten al dente (of volgens de gebruiksaanwijzing). Goed laten uitlekken.
    2. Terwijl de pasta kookt de asperges in stukken van 3,5 cm snijden. Leg de toppen apart. Breng de rest van de stukjes asperge, de sperziebonen en de erwten in een steelpan kokend water opnieuw aan de kook en laat de groenten ong. 5 minuten koken. Voeg de aspergetoppen toe en laat nog 2 minuten koken. Laat goed uitlekken.
    3. In een steelpan de oleie verhitten en hierin de ui 3-4 minuten bakken tot deze zacht is. Knoflook, pancetta en champignons toevoegen en alles nog 2 minuten bakken, onderwijl blijven roeren. Bloem toevoegen en vervolgens langzaam de wijn erbij schenken en het geheel al roerend aan de kook brengen. Op een zacht vuurtje tot een dikke saus laten inkoken. Room en kruiden toevoegen en op smaak brengen. Voeg de groenten toe aan de saus en verhit ze 1-2 minuten zachtjes, zonder te koken.
    4. Verdeel de pasta over 4 kommen en schep de saus erover. Serveer het gerecht onmiddellijk.

    Variaties en tips

    • Voor een vegetarische versie laat u de pancetta achterwege en voegt u 175 g gedopte jonge tuinbonen toe. Kook ze samen met de asperges en de sperziebonen. Zodra ze zijn uitgelekt, kunt u de tuinbonen eventueel nog schillen. Voeg 4 gescheurde verse salieblaadjes toe, samen met de peterselie en de tijm, of probeer dragon als u het gerecht een lichte anijssmaak wenst te geven. * • Laat de pancetta achterwege en serveer het gerecht bestrooid met vers geraspte Parmezaanse kaas, circa 50 g in totaal voor de 4 porties. * • Gebruik erwten uit de diepvries in plaats van verse, en voeg ze toe met de asperges.

    Pluspunten

    • Asperges zijn een goede bron van verschillende B-vitaminen, vooral van foliumzuur. Foliumzuur is belangrijk aan het begin van de zwangerschap, omdat het geboorteafwijkingen helpt voorkomen, zoals een open ruggetje. * • Erwten bevatten veel van de B-vitaminen vitamine B1, niacine en B6. Ze bevatten ook (oplosbare) voedingsvezels, een beetje foliumzuur en vitamine C.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ C * ✓✓ B1, foliumzuur, niacine, ijzer, koper * ✓ A, kalium, selenium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren