De Beste Pavlova Ooit

    (33)

    Een heerlijk dessert voor feestelijke etentjes. De krokante, schuimige buitenkant en luchtige binnenkant verhouden zich perfect tot elkaar. Serveren met een laagje vers fruit en slagroom.


    32 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • het wit van 3 eieren
    • 250 gr suiker
    • 2 eetlepels water
    • 3 theelepels maïzena
    • 1/2 theelepel vanille-extract
    • 1 theelepel azijn
    • 1/8 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. De oven voorverwarmen op 140°C/gasstand 1. Een bakplaat invetten, met bakpapier beleggen en hierover een beetje water sprenkelen.
    2. In een grote glazen of metalen mengkom eiwit schuimig kloppen. Geleidelijk suiker toevoegen en blijven kloppen tot zich stijve pieken vormen. Water erdoor roeren, vervolgens maïzena, vanille, azijn en zout.
    3. Het meringuemengsel in het midden van de bakplaat uitgieten. De pavlova zal zich tijdens het bakken over de plaat verspreiden.
    4. 45 minuten in de voorverwarmde oven bakken. De oven uitzetten en de pavlova in de oven laten afkoelen. Ondersteboven op een schaal leggen en een laagje vers fruit en wat slagroom erover verdelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (33)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren