Dit verfrissende pitabroodje zit vol knapperige groenten, gerookte ham, gedroogd fruit en groene olijven, die zorgen voor contrasterende smaken en texturen. De pittige mosterddressing is gemaakt op basis van yoghurt en mayonaise. Voeg er nog enkele stukjes vers fruit aan toe, zodat u een gezonde lunch hebt.
• Om het totale vetgehalte van dit gerecht een beetje te beperken, kunt u magere yoghurt en halfvolle mayonaise gebruiken. De dressing blijft ook dan nog heerlijk romig. * • Wilt u pita gevuld met kip, appel en selderij, snijd dan 375 g gekookte kipfilet, zonder vel of bot, in dunne plakjes. Meng 1 groene appel, in blokjes, 3 stengels bleekselderij, in dunne schijfjes, en 4 lente-uitjes, in schijfjes, met de mosterddressing. Schep er de kipreepjes door. Doe een beetje gewone sla en een beetje rucola of waterkers in elk pitabroodje en voeg dan de kipsalade toe. * • U kunt ook ham-knolselderiewraps maken door het hammengsel en de sla in 4 grote tortilla's te rollen. De kipvulling smaakt overigens ook heerlijk in een wrap.
• Knolselderie is verwant met bleekselderij; beide soorten bevatten kalium. Als u knolselderie rauw eet, zoals in dit gerecht, levert hij bovendien vitamine C. * • Aalbessen bevatten veel voedingsvezels en een beetje magnesium, dat belangrijk is om de botten gezond te houden, om energie uit voedsel op te kunnen nemen en voor een goede werking van zenuwen en spieren.
✓✓✓ A * ✓✓ B1 * ✓ B6, C, foliumzuur, ijzer, koper