De betere bagel

    De betere bagel

    29keer bewaard
    1uur20min


    423 personen hebben dit gemaakt

    Het geheim van bagels is om ze voor het bakken te koken! Dit is een uitstekend basisrecept voor bagels dat je naar smaak kunt uitbreiden met sesam- of maanzaad.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 500 gr bloem
    • 1 eetlepel droge gist
    • 350 ml warm water (45°C)
    • 3 eetlepels suiker
    • 1 eetlepel zout
    • 1 eetlepel suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. In een grote kom 175 bloem en gist mengen. Water, 3 eetlepels suiker en zout mengen en aan de droge ingrediënten toevoegen. 1/2 minuut met een staafmixer op de lage stand mixen. De restjes van de rand schrapen, en 3 minuten op hoge stand verder mixen. Vervolgens met de hand een deel van de resterende bloem toevoegen tot een matig stijf deeg ontstaat.
    2. Het deeg op een licht bebloemd oppervlak glad en elastisch kneden (ong. 8-10 minuten). Afdekken en 15 minuten laten rusten.
    3. Het deeg in 12 gladde ballen verdelen. Prik er in het midden met uw vinger een gat in en maak het gat voorzichtig groter terwijl u de bagel in een gelijkmatige vorm kneedt. Afdekken en 20 minuten laten rijzen.
    4. Intussen 4 liter water aan de kook brengen. 1 eetlepel suiker erdoor roeren en laten sudderen.
    5. De bagels per 4-5 stuks 7 minuten koken, eenmaal keren en vervolgens afgieten. Op een ingevette bakplaat leggen en 30-35 minuten bij 190°C/gasstand 5 bakken. Uit de oven halen en warm of koud serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Koosje
    van
    3

    super lekker en niet moeilijk om te maken echt waar! - 02 feb 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren