De betere bagel

  • 23keer bewaard
  • 1uur20min

Het geheim van bagels is om ze voor het bakken te koken! Dit is een uitstekend basisrecept voor bagels dat je naar smaak kunt uitbreiden met sesam- of maanzaad.

Jandi

Ingrediënten

Porties: 12 

  • 500 gr bloem
  • 1 eetlepel droge gist
  • 350 ml warm water (45°C)
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel suiker

Bereidingswijze

Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur20min 

  1. In een grote kom 175 bloem en gist mengen. Water, 3 eetlepels suiker en zout mengen en aan de droge ingrediënten toevoegen. 1/2 minuut met een staafmixer op de lage stand mixen. De restjes van de rand schrapen, en 3 minuten op hoge stand verder mixen. Vervolgens met de hand een deel van de resterende bloem toevoegen tot een matig stijf deeg ontstaat.
  2. Het deeg op een licht bebloemd oppervlak glad en elastisch kneden (ong. 8-10 minuten). Afdekken en 15 minuten laten rusten.
  3. Het deeg in 12 gladde ballen verdelen. Prik er in het midden met uw vinger een gat in en maak het gat voorzichtig groter terwijl u de bagel in een gelijkmatige vorm kneedt. Afdekken en 20 minuten laten rijzen.
  4. Intussen 4 liter water aan de kook brengen. 1 eetlepel suiker erdoor roeren en laten sudderen.
  5. De bagels per 4-5 stuks 7 minuten koken, eenmaal keren en vervolgens afgieten. Op een ingevette bakplaat leggen en 30-35 minuten bij 190°C/gasstand 5 bakken. Uit de oven halen en warm of koud serveren.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

Koosje
van
3

super lekker en niet moeilijk om te maken echt waar! - 02 feb 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties