Radiatori met flageolets in tomatendressing

    Radiatori met flageolets in tomatendressing

    8keer bewaard
    25min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Wanneer bonen en pasta samen worden gegeten, verbinden de plantaardige eiwitten zich, zodat ze een net zo goede eiwitbron worden als vlees. In dit gerecht worden zachte flageolets samengevoegd met pasta en een salade van bleekselderij, rode paprika en artisjokharten uit blik. De smakelijke dressing maakt het gerecht af.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 225 g radiatori (pasta in roostervorm)
    • 1 blik artisjokharten, circa 400 g, uitgelekt en in vieren
    • 4 rijpe tomaten, ontveld en in dunne partjes
    • 3 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
    • 1 rode paprika, zaad verwijderd en in dunne reepjes
    • 1 blik flageolets, circa 400 g, uitgelekt
    • 2 el vers basilicumblad, versnipperd
    • Voor de tomatendressing
    • 2 el zongedroogdetomatenpasta
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst
    • 2 el extra vergine olijfolie
    • 2 el citroensap
    • 1 tl fijne suiker
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kook de pasta in 10-12 minuten in kokend water al dente, of volg de instructies op de verpakking. Laat de pasta goed uitlekken en doe hem in een grote kom.
    2. Artisjokhart, tomaten, bleekselderij, paprika, flageolets en basilicum toevoegen. De koude groenten zullen de pasta een beetje afkoelen, zodat die stevig blijft en niet gaat plakken. De warmte van de pasta daarentegen laat de smaken van de groenten vrijkomen.
    3. Klop alle ingrediënten voor de dressing in een kom tot ze goed zijn gemengd. Breng op smaak en giet de dressing over de salade. Meng de salade met de dressing en zet hem dan opzij om af te koelen. Schep de salade voor het serveren in een kleine kommen of in een grote kom.

    Variaties en tips

    • Probeer sojabonen uit blik in plaats van flageolets. Die kleine, stevige bonen zijn een uitstekende bron van plantaardige eiwitten. * • Vervang de tomaten door een venkelknol, in vieren en in dunne schijfjes gesneden. Vervang de flageolets door cannellinibonen. Voeg 50 g fijngesneden Italiaanse salami toe voor een niet-vegetarische maaltijdsalade. * • Laat 225 g champignons ten minste 2 uur voor u de salade maakt, samen met basilicum marineren in de dressing. Laat de artisjokharten uit blik weg. Vervang de grote tomaten door gehalveerde kerstomaten en laat de bleekselderij weg.

    Pluspunten

    • Flageolets bevatten veel eiwitten en weinig vetten. Daarnaast bevatten ze nuttige hoeveelheden vitamine B1 en ijzer. Net als andere bonen en peulvruchten zijn ze een goede bron van voedingsvezels, vooral van oplosbare voedingsvezels, die het cholesterolgehalte in het bloed verlagen en daardoor het risico op een hartziekte verminderen.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, C * ✓✓ B1, B6, niacine, ijzer, kalium * ✓ E, koper, selenium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Erwienerschnitzel
    0

    - 03 apr 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren