Radicchio-bonensalade

    Radicchio-bonensalade

    Voeg toe aan favorieten!
    27min


    Maak dit als eerste!

    De knapperige, dieprood gekleurde radicchiobladeren passen uitstekend bij deze pittige bonensalade met mosterd die boordevol vitaminen, mineralen en voedingsvezels zit. Serveer deze salade als voorgerecht of, in combinatie met vers brood, als goed vullende lunch of avondmaaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 50 g dunne sperziebonen, schoongemaakt en doorgesneden
    • 3 el extra vergine olijfolie
    • 2 tl wijnazijn
    • 2 tl grove mosterd
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • 2 sinaasappels
    • 1 blik kievitsbonen, circa 400 g, uitgelekt en afgespoeld
    • ½ kleine rode ui, fijngesneden
    • 30 g takjes waterkers, zonder taaie stengels
    • 50 g bresaola of salami, in brede repen
    • 4 grote radicchiobladeren
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2min  ›  Extra tijd: 10min  ›  Klaar in:27min 

    1. Doe de sperziebonen in een steelpan met kokend water en kook ze 2 minuten. Laat ze uitlekken, spoel ze af onder koud water en zet ze opzij.
    2. Meng olie, azijn, mosterd, knoflook en zout en peper in een grote kom. Schil de sinaasappels en snijd het vruchtvlees los van de vliesjes. Doe dit boven de kom, zodat het sap wordt opgevangen. Doe het vruchtvlees in de kom. Knijp de vliesjes boven de kom uit voor u ze weggooit.
    3. Voeg sperziebonen, kievitsbonen en ui toe aan de dressing en meng alles goed. Voeg de waterkers en het vlees toe en meng.
    4. Leg op elk bord een blad radicchio en schep daarop het bonenmengsel. Serveer onmiddellijk.

    Variaties en tips

    • U kunt de kievitsbonen vervangen door een blik gemengde bonen, linzen uit blik of gedroogde linzen. Kook gedroogde linzen 15-20 minuten, tot ze zacht zijn geworden, of volg de instructies op de verpakking. Laat de bonen uitlekken en spoel ze vervolgens af onder koud water. * • Serveer dit als hoofdgerecht in een grote schotel. Leg de radicchiobladeren op een schaal, de salade erop en garneer met stukjes sinaasappel. * • Voor kinderen kunt u de mosterd uit de dressing weglaten en 2 tl tomatenpuree of ketchup toevoegen. Gebruik gewone gekookte ham in plaats van de bresaola of salami en garneer met 50 g blokjes cheddar. * • De radicchio kunt u vervangen door een slasoort naar keuze of een slamix.

    Pluspunten

    • Sperziebonen zijn een goede bron van voedingsvezels en leveren ook veel foliumzuur, een voedingsstof die belangrijk is tijdens de zwangerschap, voor de ontwikkeling van het zenuwstelsel van de baby. * • Sinaasappels zijn een uitstekende bron van vitamine C. Eén sinaasappel levert meer dan het dubbele van de ADH. Studies hebben een verband aangetoond tussen de regelmatige opname van vitamine C en de geestelijke capaciteiten van oudere mensen.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ C * ✓✓ B1, foliumzuur, ijzer * ✓ B6, E, niacine, calcium, kalium, selenium, zink

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren