De lekkerste zwarte bonen

    (706)

    Een eenvoudig bijgerecht van zwarte bonen, heerlijk voor een Mexicaanse of Latijns-Amerikaanse avond. De kleinere variant, de zgn. 'schildpadboon' zit boordevol vezels en voedingsstoffen.


    627 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 blikje (400 gr) zwarte bonen
    • 1 kleine ui, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 1 eetlepel verse koriander, fijngesneden
    • 1/4 theelepel cayennepeper
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. In een middelgrote sauspan bonen, ui en knoflook aan de kook brengen. Vuur middelhoog zetten en kruiden met koriander, cayennepeper en zout. 5 minuten laten sudderen en opdienen.

    Tip:

    Als je geen zwarte bonen in blik kunt vinden, kun je ook gedroogde nemen. Je kunt ook bijvoorbeeld kidneybonen gebruiken.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (706)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties