De lekkerste zwarte bonen

    De lekkerste zwarte bonen

    10keer bewaard
    15min


    624 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig bijgerecht van zwarte bonen, heerlijk voor een Mexicaanse of Latijns-Amerikaanse avond. De kleinere variant, de zgn. 'schildpadboon' zit boordevol vezels en voedingsstoffen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 blikje (400 gr) zwarte bonen
    • 1 kleine ui, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 1 eetlepel verse koriander, fijngesneden
    • 1/4 theelepel cayennepeper
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. In een middelgrote sauspan bonen, ui en knoflook aan de kook brengen. Vuur middelhoog zetten en kruiden met koriander, cayennepeper en zout. 5 minuten laten sudderen en opdienen.

    Tip:

    Als je geen zwarte bonen in blik kunt vinden, kun je ook gedroogde nemen. Je kunt ook bijvoorbeeld kidneybonen gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren