Ricotta-kruidenscones

    Ricotta-kruidenscones

    7keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    Deze hartige scones worden gemaakt van zelfrijzende bloem, zachte kaas en een mix van verse kruiden, waaronder peterselie, bieslook, tijm en rozemarijn. Ook andere combinaties zijn echter heerlijk. Deze scones kunt u het beste eten als ze net uit de oven komen en nog een beetje warm zijn. Serveren bij soep of een salade.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 450 g zelfrijzende bloem
    • ½ tl zout
    • enkele snufjes zwarte peper
    • 225 g ricotta
    • 1 ei
    • 3 el fijngehakte, gemengde verse kruiden
    • 250 ml halfvolle melk, of zoveel als nodig is, plus een beetje extra om mee te bestrijken
    • 1 el sesamzaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C/gasstand 5. Zeef de bloem boven een kom en roer er het zout en de zwarte peper door.
    2. Doe ricotta, ei en kruiden in een andere kom en roer tot een zacht mengsel ontstaat. Voeg dit toe aan de bloem en roer goed met een spatel. Voeg voldoende melk toe tot u een zacht maar niet kleverig deeg hebt.
    3. Leg het deeg op een lichtbebloemd werkblad. Kneed het voorzichtig gedurende 1 minuut of tot het zacht is. Verdeel het deeg dan in 8 gelijke porties en rol elke portie tot een ruwe bal.
    4. Leg de scones op een grote, ingevette bakplaat, en zorg ervoor dat ze elkaar niet raken. Bestrijk ze met een beetje melk voor de glans, en bestrooi ze met de sesamzaadjes. Bak de scones 20-25 minuten tot ze mooi lichtbruin zijn en een beetje hol klinken als u op de onderkant klopt.
    5. Leg de scones op een rooster en laat ze enkele minuten afkoelen. Als u ze niet warm wilt opeten, laat u ze helemaal afkoelen. U kunt de scones 24 uur bewaren in een luchtdichte doos.

    Pluspunten

    • Ricotta wordt gemaakt van de wei die ontstaat bij de productie van bijvoorbeeld mozzarella, en bevat veel vocht. Daardoor bevat ricotta veel minder vet en calorieën dan de meeste andere zachte, romige kazen. * • Als u verse kruiden gebruikt in bereidingen, hoeft u minder zout toe te voegen. De behoefte aan zout is trouwens aangeleerd. Als u langzaam de hoeveelheid zout die u gebruikt vermindert, zal uw smaakzin zich aanpassen. Dit proces duurt circa 4 weken, daarna zult u ondervinden dat u minder zout eten zelfs lekkerder vindt.

    Variaties en tips

    • Vervang de ricotta door cottage cheese. * • Gebruik slechts 1 kruid in plaats van een mix, bijvoorbeeld peterselie of bieslook. Ook fijngesneden verse basilicum is lekker. * • Voor scones met geitenkaas, olijven en tijm, vervangt u de ricotta door zachte, verse geitenkaas en de gemengde verse kruiden door 2 el fijngehakte zwarte olijven en 1 el fijngehakte verse tijm.

    Bevat per stuk

    ✓✓✓ B12 * ✓✓ B1, calcium * ✓ A, B2, B6, foliumzuur, ijzer, koper, zink

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren