Rijke groentebouillon

    Rijke groentebouillon

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur10min


    Maak dit als eerste!

    Deze bouillon is vooral geschikt voor soepen en stoofschotels op basis van vlees en is ideaal in hartige vegetarische gerechten.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 125 g hele tarwekorrels
    • 1 el zonnebloemolie
    • 125 g donkere reuzenchampignons (portabello's), fijngesneden
    • 2 uien, fijngesneden
    • 3 worteltjes, fijngesneden
    • 3 stengels bleekselderij, fijngesneden
    • 1 takje peterselie, de stengel gekneusd
    • 1 takje verse tijm
    • 1 takje verse majoraan
    • 2 laurierblaadjes
    • 8 zwarte peperkorrels
    • 1 tl zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4. Doe de hele tarwekorrels in een braadschotel en rooster ze gedurende 30 minuten of tot de korrels donkerbruin zijn.
    2. Verhit de olie op een laag vuur in een grote braadpan met een zware bodem. Voeg de champignons en de uien toe en roer tot ze bedekt zijn met de olie. Dek de pan af en laat de groenten 5 minuten zweten, terwijl u af en toe met de pan schudt.
    3. Roer de geroosterde tarwekorrels, de worteltjes en de bleekselderij erdoor. Voeg 2 liter water toe, draai het vuur hoog en breng aan de kook, terwijl u het schuim van de oppervlakte verwijdert.
    4. Temper het vuur. Voeg de peterselie, tijm, majoraan, laurierblaadjes, peperkorrels en het zout toe. Dek de pan af en laat 45 minuten sudderen.
    5. Giet de bouillon door een fijne zeef in een vuurvaste kom. Gebruik direct of laat afkoelen en zet koel weg.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren