De lekkerste Spaanse rijst

  • 14keer bewaard
  • 30min

De combinatie van salsasaus en kippenbouillon maakt dit eenvoudige recept heerlijk!

ilovetocook

Ingrediënten

Porties: 5 

  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetepels ui, fijngesneden
  • 275 gr ongekookte witte rijst
  • 475 ml kippenbouillon
  • 225 ml kant-en-klare salsasaus
  • zout naar smaak

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

  1. In een grote, zware koekenpan de olie op een middelhoog vuur verhitten. In ong. 5 minuten de ui zacht bakken.
  2. Onder frequent roeren de rijst toevoegen. Als de rijst bruin begint te worden de kippenbouillon en salsasaus erdoor roeren. Met zout op smaak brengen. Vuur laag zetten en pan afdekken. 20 minuten laten sudderen tot de vloeistof is verdampt.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

rientje
van
3

Was een lekker, eenvoudig gerechtje. Ik heb er gekookte erwten aan toegevoegd om zo meer groenten te hebben. Bij gebruike van rijstbuiltjes --> deze koken in de kippenbouillon - 30 nov 2011

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties