De lekkerste Spaanse rijst

    De lekkerste Spaanse rijst

    17keer bewaard
    30min


    5 personen hebben dit gemaakt

    De combinatie van salsasaus en kippenbouillon maakt dit eenvoudige recept heerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 2 eetlepels olie
    • 2 eetepels ui, fijngesneden
    • 275 gr ongekookte witte rijst
    • 475 ml kippenbouillon
    • 225 ml kant-en-klare salsasaus
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een grote, zware koekenpan de olie op een middelhoog vuur verhitten. In ong. 5 minuten de ui zacht bakken.
    2. Onder frequent roeren de rijst toevoegen. Als de rijst bruin begint te worden de kippenbouillon en salsasaus erdoor roeren. Met zout op smaak brengen. Vuur laag zetten en pan afdekken. 20 minuten laten sudderen tot de vloeistof is verdampt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    3

    Was een lekker, eenvoudig gerechtje. Ik heb er gekookte erwten aan toegevoegd om zo meer groenten te hebben. Bij gebruike van rijstbuiltjes --> deze koken in de kippenbouillon - 30 nov 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren