Romige basisdressing

    Deze rijke, smeuïge en verfrissende dressing op basis van kwark of yoghurt bevat minder vetten dan traditionele romige dressings op basis van mayonaise. U kunt deze dressing in de koelkast 1-2 dagen bewaren.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 120 ml kwark of Griekse yoghurt
    • 1 el citroensap
    • 2 tl wittewijnazijn
    • snufje poedersuiker
    • zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2min  ›  Klaar in:2min 

    1. Doe alle ingrediënten in een kom, voeg zout naar wens toe en roer tot alles goed is gemengd. Proef en voeg, indien nodig, meer suiker, zout of citroensap toe.
    2. Dek de kom af met plasticfolie en bewaar de dressing in de koelkast tot u die wilt gebruiken.

    Variaties en tips

    • Voor een vetarmere dressing kunt u vetarme kwark of halfvolle Griekse yoghurt gebruiken. Het resultaat zal nog altijd heel romig zijn. * • Voeg 1-2 tl mierikswortelpasta toe aan salades met rundvlees en gerookte makreel. * • Voeg 1-2 tl pasta van zongedroogde tomaten toe aan zeevruchtensalades. * • Voeg 1 fijngesneden sjalotje toe aan pastasalades. U kunt ook 1 uitgeperst knoflookteentje of 1 tl knoflookpuree toevoegen. * • Voeg 1-2 tl kerriepasta toe aan kipsalades. * • Voeg 1 el fijngehakte verse kruiden, zoals koriander, basilicum (voor pastasalades), peterselie, bieslook of dragon (voor kipsalades), toe. * • Maak een dipsaus voor rauwe groenten door 1-2 el geraspte cheddar of verkruimelde blauwschimmelkaas, zoals roquefort of dolcelatte, toe te voegen.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 3 collecties